Филтриране на изображения по типа на техния лиценз

Използвайте филтъра за лиценз, за да намирате изображения, които да са достъпни за лична или търговска употреба.

Когато трябва да намерите снимки, които можете да използвате, споделяте или модифицирате за лична или за търговска употреба, използвайте филтъра за лиценз. Филтърът е базиран на Система за лицензиране на Creative Commons. Изберете опция за филтър, за да видите резултатите с изображения, които отговарят на вашето предназначение.

Относно филтрирането по лиценз

Това са опциите, по които можете да филтрирате, и начините за тяхното използване:

  • Публичен домейн: Създателят на изображението се е отказал от своите изключителни права, в максималната степен, позволена от закона. Научете повече за това.
  • За свободно споделяне и използване: Можете да ги споделяте и използвате. Промяна или редактиране може да не са позволени. Също така модифицирането, споделянето и използването им за търговски цели може да не са позволени. Тази опция обикновено има най-много резултати.
  • За свободно споделяне и използване с комерсиална цел: Можете да ги споделяте и използвате за лични или търговски цели. Промяна или редактиране за лични или търговски цели може да не са позволени.
  • За свободно модифициране, споделяне и използване: Можете да ги модифицирате, споделяте и използвате. Модифицирането, споделянето и използването им за търговски цели може да не са позволени.
  • За свободно модифициране, споделяне и използване с комерсиална цел: Можете да ги модифицирате, споделяте и използвате за лични или търговски цели. Тази опция обикновено има най-малко резултати.

След като намерите изображение

Когато намерите изображение, което искате, отидете на уеб сайта, от който произхожда изображението, и определете действителния лиценз за изображението. След това отидете на уеб сайта на Creative Commons и не забравяйте да прочетете и разберете лицензионните разпоредби, ограничения и изисквания за приписване. Когато завършите това проучване, трябва да знаете как и кога можете да използвате изображението.

Бележка

Bing не проверява или означава, че специален лиценз е свързан с изображение или че можете да използвате изображението по този лиценз.

Ако имате въпроси относно лицензите, проверете страницата ЧЗВ за Creative Commons.

Ако филтрираните резултати включват изображения, които не съответстват на избрания лиценз, в долната част на страницата с резултати от изображения, щракнете върху Обратна връзка и ни съобщете за него.

See more videos...