Защитете се от злонамерен софтуер и фишинг

Научете защо ви известяваме за потенциално вредни или опасни сайтове и също какво могат да направят собствениците на уеб сайтове по въпроса.

"Malware" е съкращение от злонамерен софтуер, програма или файл, които са създадени специално да навредят или да разрушат система. Такъв софтуер са вирусите, червеите и троянските коне. Bing забранява връзките към потенциално опасни сайтове в нашите резултати от търсенето и ви известява, че сайтът може да свали злонамерен софтуер, който е способен да навреди на компютъра ви.

Фишингът е начин за подвеждане на потребителите на компютри към разкриване на лична или финансова информация чрез имейл съобщение, уеб сайт или телефонно обаждане. Обикновено фишинг измамата започва с имейл съобщение, което изглежда като официално известие от доверен източник, като например банка, компания за кредитни карти или уважаван онлайн търговец. В имейл съобщението получателите биват насочвани към измамнически уеб сайт, където са подканяни да предоставят лична информация, като например номер на сметка или парола. След това тази информация се използва за кражба на самоличност. Научете повече за разпознаване на имейл съобщения, връзки и телефонни обаждания за фишинг.

Защо сайтът е бил обозначен като вреден?

Сайт се обозначава като вреден, когато Bing открие вредно съдържание в една от страниците на сайта по време на нормалния процес по индексиране. Това съдържание включва, но не само, атакуващ код, способен да свали злонамерен софтуер на вашата машина. Bing препоръчва да избягвате да посещавате тези страници. За повече информация относно избягването на опасни сваляния, посетете Център за безопасност и защита на Microsoft.

Защо само предупредително съобщение? Защо сайтът не е премахнат от индекса?

Страниците, обозначени като вредни, често са легитимни сайтове, които са жертва на злонамерени трети лица без знанието на собственика на сайта. Тъй като Bing се старае да ви предостави резултати, които едновременно съответстват на търсенето ви и са безопасни, решихме да включваме уеб страниците като част от групата с уместни резултати, но също така да ви известяваме с предупредително съобщение.

За собственици на уеб сайтове

Ако сте собственик на уеб сайт, може да получите по-подробна информация за вашия уеб сайт и нашия процес на проверка в ръководствата за помощ и съвети на Bing за уеб администратори:

Възможно е някои функции и функционалности, описани тук, да не се предлагат във вашата страна или регион.

See more videos...