Медицинска информация в Bing

Разберете как Bing работи с експерти, които преглеждат нашето медицинско съдържание.

Медицинската информация в Bing се предоставя от доверени партньори за медицинско съдържание, както и от базата със знания на Bing. Информацията за множество медицински състояния се преглежда от панел от медицински специалисти.

Каква медицинска информация е налична в Bing?

  • Медицински състояния: Научете повече относно причините, симптомите, превенцията, усложненията, диагнозите, леченията и компетентните специалисти.
  • Диагностични тестове: Как да се подготвите, какво да очаквате, потенциални рискове и усложнения и как да интерпретирате резултатите от тестовете.
  • Лечебни процедури: Научете какво да очаквате преди, по време и след процедурите, както и потенциалните рискове и усложнения.
  • Симптоми: Често срещани причини, кога да посетите лекар и опции за самостоятелно лечение.
  • Лекарства: Странични ефекти, взаимодействия и предупреждения.

Какви източници за медицинска информация използва Bing?

Медицинската информация в Bing е взаимствана от First Databank и други медицински уеб сайтове. Focus Medica предоставя информация относно медицинските състояния, симптомите, тестовете и процедурите. Тази информация се преглежда от панел от медицински специалисти. Панелът не преглежда конкретни търсени думи в Bing или резултатите от търсене на тези думи. В панела понастоящем участват:

  • Д-р Бо Бърнс, DO, FACEP, The George Kaiser Family Foundation, завеждащ спешна медицина (Университет в Оклахома)
  • Д-р Илия Александровский, MD (Университет в Бъфало)
  • Д-р Патрик Киърнс, MPH (Медицинско училище на Харвард), PGCert Med Ed (Университет в Глазгоу), MRCP UK
  • Д-р Рахул С. Ганди , MPH (Медицинско училище на Харвард), MBChB (Университет в Окланд)

Когато търсите медицинска информация, може да видите раздел, озаглавен „Хората търсят също“. Тази информация се базира на потребителското поведение на търсене и на нашата база със знания.

Ако търсите конкретен симптом, може да видите раздел, озаглавен „Свързани медицински състояния“. Тази информация се базира на резултатите от търсене и на нашата база със знания. Ние проверяваме уместността на тези резултати.

Как Bing предоставя медицинска информация на различни езици?

Bing използва източници на английски език от трети страни, след което ги превежда. Използваме също и данни от специфични за пазара медицински уеб сайтове, за да предоставяме допълнителна информация, когато това е уместно. Преводите на медицинска информация са предназначени за справка, а не като медицински предписания. Базовите данни не са проверявани от Microsoft и ние не можем да гарантираме пълната точност на информацията.

Кога да се консултирате с медицински специалист

Медицинската информация в Bing не представлява медицински предписания и не е приложима за всеки. Свържете се със здравен специалист, ако имате оплаквания от медицинско естество. При нужда от спешна медицинска помощ незабавно се обадете на вашия лекуващ лекар или на местния телефонен номер за спешни случаи.

Как да съобщите за неправилна информация

Ако искате да предоставите обратна връзка относно медицинска информация в Bing, използвайте връзката за обратна връзка най-долу на всяка страница.

Бележка

Медицинската информация се предоставя само за най-търсените теми, като тя не представлява изчерпателен списък на всички състояния и лечения.

See more videos...