Превод на уеб сайтове

Оставете лентата на Bing да превежда уеб страниците автоматично за вас.

Преводачът в Лента на Bing е безплатна услуга за машинен превод, която можете да използвате за незабавен превод на текста на уеб сайтовете на друг език. Преводачът в Лента на Bing използва технологията за статистически машинен превод Microsoft Translator, която съпоставя известни думи и фрази с техните еквивалентни на други езици. Машинният превод може да е полезен за потребители, които не говорят езика, за да могат да разберат основната информация в даден уеб сайт, но една машина не може да се сравнява с човек преводач и съответно машинно преведеният текст почти никога не е точен на 100%.

  1. Отворете Internet Explorer.
  2. Навигирайте до уеб страницата, която искате да преведете.
  3. Щракнете върху бутона "Преведи" Изображение на бутона "Преведи" в лентата на Bing на Лента на Bing.

    Ако не виждате бутона "Преведи", добавете го към Лента на Bing. За повече информация вижте Избор и организиране на бутоните в лентата на Bing.

  4. В лентата на Преводач в горната част на страницата изберете езика, на който искате да се покаже уеб сайтът.

    За да видите някое преведено изречение на уеб страницата на нейния оригинален език, посочете неговия превод.

За повече информация за Лента на Bing Преводача, отидете на началната страница на Microsoft Translator. За повече информация за поддържаните езици, изпращането на обратна връзка или други въпроси, свързани с Microsoft Translator, вижтеПомощ за Microsoft Translator.

Бележки
  • Ако посетите уеб страница, която е написана на език, различен от езика по подразбиране на браузъра, преводачът в Лента на Bing автоматично ви пита дали искате да я преведе. За да се преведе уеб страницата на езика по подразбиране на браузъра, в уведомлението, което се показва под полето за търсене на Лента на Bing, щракнете върху Да.
  • Преводачът Лента на Bing остава включен, докато преглеждате същата уеб страница. Когато навигирате в друга уеб страница, преводачът в Лента на Bing е изключен, докато не решите да го използвате отново.

Свързани теми

За лентата на Bing

See more videos...