Αποκλεισμός περιεχομένου για ενηλίκους με την Ασφαλή αναζήτηση

Επιλογές για το φιλτράρισμα κειμένου, εικόνων και βίντεο με περιεχόμενο για ενηλίκους από τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Η Ασφαλής αναζήτηση συμβάλλει στον αποκλεισμό περιεχομένου για ενηλίκους από τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε την Ασφαλή αναζήτηση:

 • Για ατομικούς λογαριασμούς, επιλέξτε "Επιλογές Ασφαλούς αναζήτησης" στη σελίδα "Ρυθμίσεις".
 • Σε επίπεδο δικτύου, αντιστοιχίστε τη διεύθυνση www.bing.com με τη διεύθυνση strict.bing.com.
 • Για ατομικό υπολογιστή, αντιστοιχίστε τη διεύθυνση www.bing.com με τη διεύθυνση strict.bing.com.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της Ασφαλούς αναζήτησης μέσω κάθε μίας από τις παραπάνω μεθόδους θα παρατεθούν παρακάτω.

Προσαρμογή των φίλτρων Ασφαλούς αναζήτησηςexpando image
 1. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ σε ένα από τα φίλτρα Ασφαλούς αναζήτησης:
  • Αυστηρή: φιλτράρει κείμενο, εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο για ενηλίκους από τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας.
  • Μεσαία: φιλτράρει εικόνες και βίντεο (αλλά όχι κείμενο) με περιεχόμενο για ενηλίκους από τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση.
  • Απενεργοποιημένη: δεν φιλτράρει το περιεχόμενο για ενηλίκους.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.
Αντιστοίχιση σε επίπεδο δικτύουexpando image

Αν θέλετε εγγυημένα αποτελέσματα αυστηρής Ασφαλούς αναζήτησης για όλους τους χρήστες στο δίκτυό σας, αντιστοιχίστε τη διεύθυνση www.bing.com με τη διεύθυνση strict.bing.com στον δρομολογητή σας ή τον διακομιστή μεσολάβησης. Η διεύθυνση strict.bing.com εγγυάται πως μόνο αποτελέσματα αυστηρής Ασφαλούς αναζήτησης επιστρέφονται για κάθε ερώτημα σε αυτή τη διεύθυνση IP και τα στοιχεία ελέγχου της Ασφαλούς αναζήτησης απενεργοποιούνται.

Προτείνουμε αυτήν τη μέθοδο ως τον καλύτερο τρόπο για να έχουν τα σχολεία τα οποία δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα Bing in the Classroom εγγυημένα αποτελέσματα αυστηρής Ασφαλούς αναζήτησης. Οικιακοί χρήστες ή επιχειρήσεις που επίσης επιθυμούν εγγυημένα αποτελέσματα αυστηρής Ασφαλούς αναζήτησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη μέθοδο.

Για την επιβολή της Ασφαλούς αναζήτησης στο δίκτυό σας, θα πρέπει να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις παραμέτρων DNS. Ορίστε την καταχώρηση DNS για τη διεύθυνση www.bing.com ως CNAME για τη διεύθυνση strict.bing.com. Είναι προτιμότερη η χρήση ενός CNAME αντί της διεύθυνσης IP της τοποθεσίας strict.bing.com καθώς το CNAME θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και αν αλλάξει η διεύθυνση IP για την τοποθεσία strict.bing.com. Με την αλλαγή του DNS, τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στους χρήστες σας ως κανονικά αποτελέσματα από τη διεύθυνση www.bing.com αλλά είναι εγγυημένα αποτελέσματα αυστηρής Ασφαλούς αναζήτησης.

Δεν προτείνεται ο αποκλεισμός της διεύθυνσης IP της τοποθεσίας www.bing.com καθώς ενδέχεται να έχει ως ανεπιθύμητη επίπτωση τον αποκλεισμό άλλων τομέων της Microsoft.

Αντιστοίχιση για ατομικό υπολογιστήexpando image

Αν επιθυμείτε εγγυημένα αποτελέσματα αυστηρής Ασφαλούς αναζήτησης για συγκεκριμένο υπολογιστή, μπορείτε να το πετύχετε με την αντιστοίχιση της διεύθυνσης www.bing.com στη διεύθυνση strict.bing.com. Για παράδειγμα, αν είστε γονέας και επιθυμείτε εγγυημένα αποτελέσματα Ασφαλούς αναζήτησης στον υπολογιστή του παιδιού σας, αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει. Μόνο χρήστες οι οποίοι είναι διαχειριστές στον υπολογιστή μπορούν να αναιρέσουν αυτήν την αλλαγή.

Για να πραγματοποιήσετε αυτήν την αλλαγή:

 1. Στα Windows κάντε κλικ στο πλήκτρο των Windows και πληκτρολογήστε "Σημειωματάριο".
 2. Κάντε δεξιό κλικ στο Σημειωματάριο και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ναι όταν τα Windows σάς ρωτήσουν αν επιθυμείτε αυτό το πρόγραμμα να πραγματοποιήσει αλλαγές.
 4. Ανοίξτε το αρχείο hosts. Στις περισσότερες εγκαταστάσεις των Windows, αυτό βρίσκεται στην τοποθεσία: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
 5. Κάντε κλικ στο πλήκτρο των Windows, πληκτρολογήστε "cmd" και έπειτα πατήστε το πλήκτρο Enter.
 6. Πληκτρολογήστε "ping strict.bing.com" και σημειώστε τη διεύθυνση IP που προκύπτει. Αυτή θα έχει περίπου την εξής μορφή: 204.79.197.220
 7. Δημιουργήστε μια καταχώρηση στο τέλος του αρχείου hosts η οποία θα έχει την εξής μορφή: 204.79.197.220 www.bing.com
 8. Αποθηκεύστε το αρχείο. Τα Windows θα χρησιμοποιούν στο εξής τη διεύθυνση strict.bing.com για εγγυημένα αποτελέσματα αυστηρής Ασφαλούς αναζήτησης σε αυτόν τον υπολογιστή.

Αν τα Windows είναι εγκατεστημένα σε διαφορετική τοποθεσία στον υπολογιστή σας, μπορείτε να βρείτε το αρχείο hosts πληκτρολογώντας την παρακάτω εντολή στη γραμμή εντολών: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

Σημείωση

Το αρχείο hosts χρειάζεται την πραγματική διεύθυνση IP για την τοποθεσία strict.bing.com και όχι ένα CNAME. Αν χρησιμοποιηθεί το CNAME, το αρχείο hosts δεν θα ανακατευθύνει στη διεύθυνση IP της τοποθεσίας strict.bing.com.

Κάποιες λειτουργίες και δυνατότητες που περιγράφονται εδώ μπορεί να μην είναι διαθέσιμες στη χώρα ή στην περιοχή σας.

Σχετικά θέματα

Αναφορά θέματος
Μάθετε περισσότερα σχετικά με την Ασφαλή αναζήτηση (στα Αγγλικά)

See more videos...