Προστατευθείτε από κακόβουλο λογισμικό και ηλεκτρονικό "ψάρεμα"

Μάθετε για ποιο λόγο σάς ειδοποιούμε για ενδεχομένως επιβλαβείς ή επικίνδυνες τοποθεσίες και τι μπορούν να κάνουν οι κάτοχοι των τοποθεσιών web για να τις διορθώσουν.

Ο όρος κακόβουλο λογισμικό σημαίνει λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ή αρχείο σχεδιασμένο ειδικά για να προκαλέσει βλάβη ή να διαταράξει ένα σύστημα, όπως ένας ιός, ένα ιός τύπου worm ή ένας δούρειος ίππος. Το Bing απενεργοποιεί συνδέσεις προς δυνητικά επικίνδυνες τοποθεσίες στα αποτελέσματα αναζήτησης που επιστρέφει και σας ειδοποιεί για το ενδεχόμενο λήψης κακόβουλου λογισμικού από την τοποθεσία που μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας.

Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" είναι ένας τρόπος εξαπάτησης των χρηστών υπολογιστή με στόχο την αποκάλυψη προσωπικών ή χρηματοοικονομικών πληροφοριών μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τοποθεσίας web, ή τηλεφωνικής κλήσης. Μια κοινή απάτη ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ξεκινάει με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο φαίνεται ως επίσημη ειδοποίηση από αξιόπιστη πηγή, όπως τράπεζα, εταιρεία πιστωτικών καρτών, ή αξιόπιστο έμπορο στο Internet. Στο μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι παραλήπτες κατευθύνονται σε μια παραπλανητική τοποθεσία όπου καλούνται να δώσουν προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμό λογαριασμού ή κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για κλοπή ταυτότητας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναγνώριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού "ψαρέματος", συνδέσεων ή τηλεφωνικών κλήσεων.

Για ποιο λόγο επισημάνθηκε ως επιβλαβής η τοποθεσία;

Μια τοποθεσία επισημαίνεται ως επιβλαβής όταν το Bing ανιχνεύσει επιβλαβές περιεχόμενο σε μία από τις σελίδες που περιλαμβάνει η τοποθεσία κατά τη συνηθισμένη διαδικασία δημιουργίας ευρετηρίου. Αυτό περιλαμβάνει, ενδεικτικά, επιθετικό κώδικα με δυνατότητα αποστολής κακόβουλου λογισμικού στο μηχάνημά σας. Το Bing συνιστά να αποφεύγετε να επισκέπτεστε αυτές τις σελίδες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποφυγή επικίνδυνων στοιχείων λήψης, επισκεφθείτε το Κέντρο ασφάλειας και προστασίας της Microsoft.

Γιατί εμφανίζεται μόνο ένα προειδοποιητικό μήνυμα; Για ποιο λόγο δεν καταργήθηκε η τοποθεσία από το ευρετήριο;

Οι σελίδες που επισημαίνονται ως επιβλαβείς συχνά συνιστούν έγκυρες τοποθεσίες τις οποίες εκμεταλλεύεται ένα κακόβουλο τρίτο μέρος χωρίς να το γνωρίζει ο κάτοχος της τοποθεσίας. Επειδή σκοπός του Bing είναι να παρέχει συναφή και ασφαλή αποτελέσματα, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε την ιστοσελίδα ως μέρος του συνόλου σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά παράλληλα να σας ενημερώσουμε με ένα προειδοποιητικό μήνυμα.

Για κατόχους τοποθεσιών web

Αν είστε κάτοχος μιας τοποθεσίας web, μπορείτε να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία σας και τη διαδικασία ελέγχου που εφαρμόζουμε, στην ενότητα "Βοήθεια και οδηγίες" για Υπεύθυνοι τοποθεσιών Web του Bing:

Κάποιες λειτουργίες και δυνατότητες που περιγράφονται εδώ μπορεί να μην είναι διαθέσιμες στη χώρα ή στην περιοχή σας.

See more videos...