Πώς παρέχει το Bing τα αποτελέσματα αναζήτησης

Γιατί καταργούμε αποτελέσματα ή συνδέσεις σε τοποθεσίες web ή περιεχόμενο κακοποίησης παιδιών, ανεπιθύμητο υλικό, προστατευμένο περιεχόμενο, δυσφημιστικό περιεχόμενο, ιδιωτικό περιεχόμενο ή, σε ορισμένες χώρες ή περιοχές, περιεχόμενο για ενηλίκους.

Ως μηχανισμός αναζήτησης στο Internet, ο βασικός στόχος του Bing είναι να συνδέει τους χρήστες με τα πιο συναφή αποτελέσματα αναζήτησης από το web—παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε ποιοτικό περιεχόμενο που παράγεται από τους εκδότες του web. Για να το πετύχει αυτό, το Bing ανιχνεύει αυτόματα το web ώστε να κατασκευάσει ένα ευρετήριο από νέες και ενημερωμένες ιστοσελίδες (ή διευθύνσεις URL) ώστε να εμφανίζεται ως ένα σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης συναφών με αναζητήσεις και ενέργειες που ξεκίνησε ο χρήστης. Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων ενδέχεται να περιέχει ή να κάνει αναφορά σε ποικίλους πόρους και περιεχόμενο online, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών web, εικόνων, βίντεο, εγγράφων και άλλων στοιχείων. Τα αποτελέσματα αναζήτησης παράγονται με τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστή για την αντιστοίχιση των όρων αναζήτησης που πληκτρολογήσατε με το ευρετήριό μας. Σε γενικές γραμμές, προσπαθούμε να παρέχουμε μια όσο το δυνατόν περιεκτικότερη και χρήσιμη συλλογή εμφανιζόμενων αποτελεσμάτων αναζήτησης. Σχεδιάζουμε—και βελτιώνουμε διαρκώς—τους αλγορίθμους μας για να παρέχουμε τα πιο συναφή και χρήσιμα αποτελέσματα.

Ως υπηρεσία βάσει αλγορίθμων, το Bing δεν ελέγχει τη λειτουργία ή τη σχεδίαση των τοποθεσιών web που προστίθενται στο ευρετήριο και δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι τοποθεσίες web που προστίθενται στο ευρετήριο. Εφόσον η τοποθεσία web συνεχίζει να καθιστά διαθέσιμες τις πληροφορίες στο web και σε προγράμματα ανίχνευσης, οι πληροφορίες θα είναι γενικά διαθέσιμες μέσω του Bing ή άλλων μηχανισμών αναζήτησης.

Σημείωση

Αν οι πληροφορίες έχουν ήδη καταργηθεί από τη συγκεκριμένη τοποθεσία web αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Κατάργησης περιεχομένου, για να υποβάλετε αίτηση κατάργησης σελίδας ή κατάργησης μη ενημερωμένου cache. Για να μάθετε περισσότερα για το εργαλείο Κατάργησης περιεχομένου, μεταβείτε στην ενότητα &"Βοήθεια και οδηγίες για τους Υπευθύνους τοποθεσιών Web του Bing" (στα Αγγλικά).

Το Microsoft σέβεται την ελευθερία έκφρασης. Αν το Microsoft λάβει αιτήσεις για κατάργηση περιεχομένου από άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, σε περιορισμένες περιπτώσεις, όπου υπάρχουν ζητήματα ποιότητας, ασφάλειας, απαιτήσεων χρηστών, σχετικής νομοθεσίας ή/και δημόσιας πολιτικής, το Bing ενδέχεται να καταργήσει αποτελέσματα, να ενημερώσει τους χρήστες για συγκεκριμένους κινδύνους ή να τους παρέχει επιλογές για προσαρμογή του περιεχομένου τους. Το Bing περιορίζει την κατάργηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε έναν περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων και συνθηκών για την αποφυγή του περιορισμού πρόσβασης των χρηστών του Bing σε συναφείς πληροφορίες.

Παρακάτω περιγράφουμε τους τρόπους και τις περιπτώσεις στις οποίες το Bing εφαρμόζει αυτές τις τακτικές. Όταν καταργούνται αποτελέσματα αναζήτησης, το Bing προσπαθεί ώστε αυτή η κατάργηση να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια. Η τακτική αυτή περιλαμβάνει την παροχή ειδοποίησης στους χρήστες για την κατάργηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο κάτω μέρος της σελίδας. Επιπροσθέτως, δημοσιεύουμε πληροφορίες σχετικά με την κατάργηση αποτελεσμάτων αναζήτησης από το Bing στα πλαίσια της Microsoft Αναφορά αιτήσεων κατάργησης περιεχομένου.

Νόμιμες αιτήσεις από κυβερνήσεις, άτομα ή και άλλους

Ορισμένες χώρες διατηρούν νόμους ή κανονισμούς που ισχύουν για τις υπηρεσίες παροχής αναζήτησης και απαιτούν την κατάργηση της πρόσβασης σε ορισμένες σελίδες που έχουν προστεθεί στο ευρετήριο. Κάποιοι από αυτούς τους νόμους επιτρέπουν σε συγκεκριμένα άτομα ή οντότητες να απαιτούν την κατάργηση αποτελεσμάτων (που σχετίζονται με παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, συκοφαντία, δυσφήμηση, αναγνωρίσιμα προσωπικά στοιχεία, εκφράσεις μίσους ή άλλα προσωπικά δικαιώματα), ενώ άλλοι καθορίζονται και επιβάλλονται από την κυβέρνηση.

Όταν το Microsoft λαμβάνει μία αίτηση ή απαίτηση, το Bing κρατάει μια ισορροπία ανάμεσα στην υποστήριξη της ελευθερίας έκφρασης και της ελεύθερης πρόσβασης σε σχετικό περιεχόμενο σε συμμόρφωση με την τοπική νομοθεσία. Εξετάζουμε και αξιολογούμε την αίτηση ή απαίτηση, συμπεριλαμβανομένων της αιτίας και της βάσης της αίτησης ή απαίτησης, την εξουσία ή τα δικαιώματα του αιτούντος, τις ισχύουσες πολιτικές και τη δέσμευσή μας προς τους χρήστες μας σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και καθορίζουμε αν και σε ποιο βαθμό πρέπει να καταργήσουμε την πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Παραδείγματα νομικών αιτημάτων με σφαιρική προσέγγιση

Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η παραγωγή, η διανομή και η πρόσβαση σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών καταδικάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γενικά παράνομες. Δυστυχώς, η κακοποίηση παιδιών δεν είναι πρόσφατο πρόβλημα, αλλά το web παρέχει νέες ευκαιρίες σε αυτούς που προτίθενται να προβούν σε αξιόποινες πράξεις κατά παιδιών. Το Bing συνεργάζεται με άλλους σε τεχνολογικούς και βιομηχανικούς ομίλους, με αστυνομικές αρχές καθώς και κυβερνητικές και μη-κυβερνητικές οργανώσεις με στόχο να σταματήσει την εξάπλωση αυτού του φρικιαστικού περιεχομένου στο Internet. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το πετυχαίνουμε είναι η κατάργηση σελίδων που έχουν αξιολογηθεί από αξιόπιστους φορείς (ή έχουν αναγνωριστεί μέσω του Microsoft PhotoDNA) και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν ή σχετίζονται με υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή κακοποίησης παιδιών.

Συγκεκριμένα, καταργούμε σελίδες από το ευρετήριό μας για τις οποίες έχει διαπιστωθεί σύμφωνα με την καλή τη πίστει κρίση φορέων όπως το Internet Watch Foundation (Η.Β), το NCMEC (Η.Π.Α) και το FSM (Γερμανία), ότι φιλοξενούν ή παρέχουν πρόσβαση σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Η κατάργηση αυτών των συνδέσεων από τα εμφανιζόμενα αποτελέσματα αναζήτησης δεν αποκλείει την πρόσβαση σε τέτοιου είδους υλικό στο web ή την ανακάλυψή του με χρήση άλλων μέσων εκτός του Bing, αλλά μειώνει τη δυνατότητα αυτών που θα το αναζητούσαν ή θα επωφελούνταν από αυτό.

Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Το Bing ενθαρρύνει τον σεβασμό για την πνευματική ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει τα δικαιώματα των χρηστών να συμμετάσχουν σε χρήσεις οι οποίες ενδέχεται να είναι επιτρεπόμενες βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα. Το Bing ενδέχεται να καταργήσει από τα αποτελέσματα αναζήτησης συνδέσεις για ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό το οποίο παραβιάζει τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη του περιεχομένου που αποτελεί πνευματικό δικαίωμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουμε μια νομικά επαρκή κοινοποίηση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων από τον ιδιοκτήτη του πνευματικού δικαιώματος ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του.

Αν είστε κάτοχος δικαιώματος και έχετε κάποιο θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας σχετικά με το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας που συνδέεται από το Bing, ή από μια διαφήμιση Bing, ανατρέξτε στις Σελίδα αναφοράς παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιότητα, ασφάλεια και απαιτήσεις χρηστών

Σε ορισμένες περιπτώσεις σχετικές με την ποιότητα, την ασφάλεια και αυτό που θέλουν οι χρήστες μας, το Bing μπορεί να αποφασίσει την κατάργηση ορισμένων αποτελεσμάτων ή ενδεχομένως να προειδοποιήσουμε ή να επιμορφώσουμε τους χρήστες ή να προσφέρουμε επιλογές για την προσαρμογή των αποτελεσμάτων.

Παραδείγματα ποιότητας, ασφάλειας και απαιτήσεων χρηστών

Ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία

Ορισμένες σελίδες που καταγράφονται στο ευρετήριο του Bing αποδεικνύονται ελάχιστης ή μηδαμινής αξίας για τους χρήστες και ενδέχεται επίσης να έχουν χαρακτηριστικά τα οποία χειρίζονται τεχνητά τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων αναζήτησης και διαφημίσεων με στόχο την παραποίηση της συνάφειάς τους σε σχέση με σελίδες που παρέχουν πιο συναφείς πληροφορίες. Ορισμένες από αυτές τις σελίδες περιλαμβάνουν μόνο διαφημίσεις ή/και συνδέσεις προς άλλες τοποθεσίες web που περιέχουν κυρίως διαφημίσεις και καθόλου περιεχόμενο που να σχετίζεται με το θέμα της αναζήτησης ή περιεχόμενο που σχετίζεται μόνο επιφανειακά με αυτό. Για την βελτίωση της εμπειρίας αναζήτησης για τους χρήστες και την παροχή συναφέστερου περιεχομένου, το Bing ενδέχεται να καταργήσει τέτοιου είδους αποτελέσματα αναζήτησης ή να προσαρμόσει τους αλγορίθμους Bing για να δώσει προτεραιότητα σε χρησιμότερες και συναφέστερες σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της μη συναινετικής διανομής ιδιωτικών εικόνων

Κατά καιρούς, ιστοσελίδες οι οποίες είναι δημόσια διαθέσιμες περιλαμβάνουν σκόπιμα ή ακούσια ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που δημοσιεύονται χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου το οποίο προσδιορίζουν ή σε συνθήκες που δημιουργούν κινδύνους στην ασφάλεια ή στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Παραδείγματα αποτελούν η ακούσια δημοσίευση ιδιωτικών αρχείων, ιδιωτικών αριθμών τηλεφώνου, αριθμών ταυτότητας και παρόμοιων στοιχείων ή η σκόπιμη και κακόβουλη δημοσίευση κωδικών πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαπιστευτηρίων σύνδεσης, αριθμών πιστωτικών καρτών ή άλλων δεδομένων με στόχο τη χρήση τους σε απάτες ή επιθέσεις εισβολής. Μετά την επαλήθευση, το Bing θα καταργήσει αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Άλλο παράδειγμα αποτελεί η κοινοποίηση εικόνων κάποιου ατόμου με περιεχόμενο για ενηλίκους χωρίς τη συγκατάθεση αυτού του ατόμου. Πολιτισμικά, αυτό αποτελεί χυδαία παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου και είναι κοινώς γνωστό ως "πορνογραφικό υλικό εκδίκησης". Το Bing μετά από αξιολόγηση, ενδέχεται να καταργήσει συνδέσεις σε φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού υλικού εκδίκησης από τα αποτελέσματα αναζήτησης, για να βοηθήσει τα θύματα να ανακτήσουν τον έλεγχο των εικόνων τους και των προσωπικών τους δεδομένων. Για την αναφορά μη εξουσιοδοτημένων φωτογραφιών και βίντεο στο Internet, τα θύματα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα στην ιστοσελίδα αναφορών.

Όπως σημειώνεται στη φόρμα, οι πληροφορίες θα παραμείνουν διαθέσιμες στο web ακόμα και αν το Bing καταργήσει το σχετικό αποτέλεσμα αναζήτησης. Ο κάτοχος της τοποθεσίας web βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσει ζητήματα προσωπικών δεδομένων σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσιεύει και η φόρμα καθοδηγεί τα θύματα στην επικοινωνία με αυτούς τους κατόχους των τοποθεσιών web με στόχο την κατάργηση περιεχομένου από το web.

Περιεχόμενο για ενηλίκους

Το Bing προσφέρει ρυθμίσεις Ασφαλούς αναζήτησης, οι οποίες επιτρέπουν στους περισσότερους χρήστες να ορίσουν τον τύπο φιλτραρίσματος του περιεχομένου για ενηλίκους που επιθυμούν να εφαρμόζεται στα αποτελέσματα αναζήτησής τους. Το Bing επιθυμεί να αποφύγει την παράδοση περιεχομένου που μπορεί να είναι προσβλητικό ή επιβλαβές όταν δεν έχει ζητηθεί. Από προεπιλογή, στις περισσότερες χώρες ή περιοχές, η Ασφαλής αναζήτηση ορίζεται σε Μεσαίο επίπεδο, το οποίο περιορίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης με ακατάλληλο οπτικό περιεχόμενο αλλά δεν περιορίζει τα κείμενα με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Σημείωση

Διαφορετικές χώρες και περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά τοπικά έθιμα, θρησκευτικούς ή πολιτιστικούς κανόνες ή τοπική νομοθεσία σχετικά με την εμφάνιση περιεχομένου για ενηλίκους (ή αποτελεσμάτων αναζήτησης που παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενηλίκους). Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Ασφαλούς αναζήτησης για το Bing σε κάποιες χώρες. Προσπαθούμε να επαναξιολογήσουμε αυτές τις ρυθμίσεις καθώς εξελίσσονται οι σχετικές τοπικές νομοθεσίες, τα έθιμα και οι κανόνες.

Προειδοποιήσεις (παράνομη πώληση φαρμακευτικών προϊόντων, κακόβουλο λογισμικό)

Όταν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για πρόκληση σοβαρών ζημιών στο κοινό από την αγορά μη ασφαλών, πλαστών και άλλων παράνομων φαρμακευτικών ουσιών ή από την πρόσβαση σε τοποθεσίες για τις οποίες υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, το Bing θέλει να βοηθήσει τους χρήστες μας να πάρουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Για το σκοπό αυτό, παρέχουμε ένα σύνολο προειδοποιήσεων στη διεύθυνση Bing.com ώστε δώσουμε στους χρήστες μας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η επίσκεψη σε μη ασφαλείς τοποθεσίες. Δεν θα εμποδίσουμε την επίσκεψη σε αυτές τις τοποθεσίες. Ωστόσο, η προειδοποίηση θα ενημερώνει τους χρήστες για τους κινδύνους και θα παρέχει συνδέσεις σε πόρους όπου ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μάθει περισσότερα για την επιλογή ενός ασφαλούς online φαρμακείου.

Για παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα, η προειδοποίηση αυτή θα εμφανίζεται αν ένας χρήστης Bing επιλέγει μια τοποθεσία με φαρμακευτικά προϊόντα η οποία έχει αναφερθεί από την Υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων ως πλαστό online φαρμακείο το οποίο εμπλέκεται σε παράνομη δραστηριότητα όπως προσφορά δυνητικά επικίνδυνων, μη εγκεκριμένων και με παραπλανητική σήμανση συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε χρήστες των Η.Π.Α.

Σχετικά θέματα

Κατάργηση προωρινά αποθηκευμένων σελίδων από το Bing
Υποβολή μιας αίτησης για την κατάργηση περιεχομένου από το Bing
Αναφορά περιεχομένου για ενηλίκους ή προσβλητικού περιεχόμενου
Αποκλεισμός περιεχομένου για ενηλίκους με την Ασφαλή αναζήτηση

See more videos...