Tarkennetun haun avainsanat

Tarkennetun haun avainsanojen avulla voit tarkentaa hakujasi niin, että näet vain haluamasi tulokset.

Haluatko löytää asiaankuuluvat hakutulokset entistä nopeammin? Tarkennetun haun avainsanoilla voit tarkentaa hakuja niin, että saat vain haluamasi hakutulokset. Seuraavien avainsanojen avulla voit rajoittaa ja tarkentaa hakujasi:

Avainsana Määritelmä Esimerkki
contains: Rajoittaa hakutulokset sivustoihin, jotka sisältävät linkkejä käyttäjän määrittämiin tiedostotyyppeihin. Jos haluat hakea verkkosivustoja, jotka sisältävät linkkejä Windows Media Audio (.wma) -tiedostoihin, kirjoita music contains:wma.
ext: Antaa hakutuloksiksi vain verkkosivustoja, joiden tiedostonimen tunnisteen käyttäjä on määrittänyt. Jos haluat etsiä raportteja, jotka on tallennettu DOCX-muotoon, kirjoita hakutermi ja sen jälkeen ext:docx.
filetype: Antaa hakutuloksiksi vain verkkosivustoja, joiden tiedostotyyppi on käyttäjän määrittämä. Jos haluat etsiä PDF-muotoon luotuja raportteja, kirjoita hakutermi ja sen jälkeen filetype:pdf.
inanchor: tai inbody: tai intitle: Nämä avainsanat antavat hakutuloksiksi sellaisia verkkosivustoja, joissa määritetty termi esiintyy metadatatiedoissa, kuten sivuston ankkuritekstissä, leipätekstissä tai sivuston otsikossa. Määritä vain yksi termi kullekin avainsanalle. Voit tarvittaessa antaa useita avainsanoja. Jos haluat hakea verkkosivustoja, joiden ankkuritekstissä on termi "msn" ja leipätekstissä termit "avaruus" ja "magog", kirjoita inanchor:msn inbody:avaruus inbody:magog.
ip: Hakutuloksissa näytetään sivustoja, joita isännöidään tietystä IP-osoitteesta. IP-osoitteen tulee koostua neljästä, pistein erotetusta luvusta. Kirjoita ip: avainsana ja sen jälkeen verkkosivuston IP-osoite. Kirjoita IP:207.46.249.252.
language: Antaa hakutuloksiksi tietyllä kielellä kirjoitettuja verkkosivustoja. Määritä kielikoodi heti avainsanan language: jälkeen. Jos haluat hakea antiikkia käsitteleviä suomenkielisiä verkkosivuja, kirjoita "antiikki" language:fi.
loc: tai location: Antaa hakutuloksiksi tietyn maan tai alueen verkkosivustoja. Määritä maa tai alue heti avainsanan loc: jälkeen. Jos haluat hakea kahta tai useampaa kieltä, käytä operaattoria OR kielten ryhmittämiseen. Jos haluat hakea kuvanveistoa koskevia yhdysvaltalaisia tai englantilaisia verkkosivustoja, kirjoita sculpture (loc:US OR loc:GB). Luettelo Bing-palvelussa käytettävistä kielikoodeista on aiheessa Maa-, alue- ja kielikoodit.
prefer: Lisää haettavan termin tai toisen operaattorin tärkeysarvoa hakutulosten tarkentamiseksi. Jos haluat etsiä jalkapalloaiheisia, erityisesti lajijärjestöön viittaavia tietoja, kirjoita jalkapallo prefer:lajijärjestö.
site: Antaa hakutuloksiksi verkkosivuja, jotka kuuluvat määritettyyn verkkosivustoon. Jos haluat hakea kahdesta tai useammasta toimialueesta, käytä operaattoria OR toimialueiden ryhmittämiseen. Voit käyttää avainsanaa site: verkkotoimialueiden, ylimmän tason toimialueiden ja enintään kahden tason syvyisten hakemistojen hakemiseen. Voit myös hakea sivustolta verkkosivuja, jotka sisältävät tietyn hakusanan. Jos haluat hakea sydäntauteja koskevia tietoja Helsingin Sanomien tai YLEn verkkosivustolta, kirjoita "sydäntauti" (site:hs.fi OR site:yle.fi). Jos haluat etsiä Halo-pelin PC-versiota käsitteleviä verkkosivuja Microsoft-verkkosivustolta, kirjoita site:www.microsoft.com/games/pc halo.
feed: Hakee hakusanoja verkkosivuston RSS- tai Atom-syötteistä. Jos haluat hakea jalkapalloa koskevia RSS- tai Atom-syötteitä, kirjoita feed:jalkapallo.
hasfeed: Hakee verkkosivuston sivuja, joiden RSS- tai Atom-syötteet sisältävät haettavia termejä. Jos haluat hakea Helsingin Sanomien verkkosivustolta sivuja, jotka sisältävät RSS- tai Atom-syötteitä, kirjoita site:hs.fi hasfeed:jalkapallo.
url: Tarkistaa, onko toimialue tai verkko-osoite lisätty Bing-palvelun indeksiin. Jos haluat varmistaa, että Microsoft-toimialue on lisätty indeksiin, kirjoita url:microsoft.com.
Huomautuksia
  • Älä lisää välilyöntiä kaksoispisteen jälkeen, kun käytät avainsanaa.
  • Jotkin tässä kuvatuista ominaisuuksista ja toiminnoista eivät ehkä ole käytettävissä maassasi tai asuinalueellasi.

Aiheeseen liittyviä aiheita

Tarkennetun haun asetukset

See more videos...