Suojaudu haittaohjelmilta ja tietojenkalastelulta

Katso, miksi ilmoitamme sinulle mahdollisesti vahingollisista tai vaarallisista sivustoista ja mitä verkkosivustojen omistajat voivat tehdä asian korjaamiseksi.

Haittaohjelma on järjestelmän vahingoittamiseen suunniteltu ohjelma tai tiedosto, esimerkiksi virus, mato tai troijalainen. Jos hakutuloksissa näkyvä sivusto on mahdollisesti vaarallinen, Bing-palvelu poistaa sivustoon johtavat linkit käytöstä hakutuloksissa ja ilmoittaa käyttäjälle, että sivusto voi sisältää haittaohjelmistoja, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta.

Phising eli tietojenkalastus on tapa huijata tietokoneen käyttäjiä paljastamaan henkilökohtaisia tietoja tai omaan rahaliikenteeseen liittyviä tietoja sähköpostiviestin, verkkosivuston tai puhelinsoiton kautta. Tavallinen tietojenkalasteluhuijaus alkaa sähköpostiviestistä, joka näyttää luotetusta lähteestä, kuten pankista, luottokorttiyhtiöstä tai tunnetusta verkkokaupasta, tulleelle viralliselle ilmoitukselle. Sähköpostiviestissä vastaanottajia ohjataan edelleen väärennetyille verkkosivustoille, joissa heitä pyydetään antamaan henkilökohtaisia tietoja, kuten tilinumeroita tai salasanoja. Näitä tietoja käytetään tavallisimmin identiteettivarkauksiin. Lisätietoja aiheesta osoitteessa Tietoja kalastelevien sähköpostiviestien, linkkien tai puhelinsoittojen tunnistaminen.

Miksi sivusto on merkitty haitalliseksi?

Sivusto merkitään haitalliseksi, jos Bing-palvelu havaitsee tavallisen indeksointiprosessin yhteydessä, että sivuston sivulla on haitallista sisältöä. Tällaista sisältöä ovat muun muassa koodit, jotka saattavat ladata haittaohjelmistoja tietokoneeseen. Bing suosittelee kyseisten sivujen välttämistä. Lisätietoja vaarallisten tiedostojen lataamisten välttämisestä on sivustossa Microsoftin &tietoturvakeskus.

Miksi pelkkä varoitusviesti? Miksei sivustoa poisteta indeksistä?

Haitallisiksi merkityt sivustot ovat usein kelvollisia sivustoja, joita kolmas osapuoli käyttää hyväkseen sivuston omistajan tietämättä. Koska Bing-palvelu pyrkii tarjoamaan sekä asiaankuuluvia että turvallisia hakutuloksia, haitallisiksi merkityt verkkosivustot on päätetty sisällyttää osaksi asiaankuuluvaa tulosjoukkoa, mutta käyttäjiä varoitetaan varoitusviestillä.

Tiedote verkkosivustojen omistajille

Jos olet verkkosivuston omistaja, saat sivustoasi koskevia tietoja ja tietoja arviointiprosessistamme Bingin sivustovastaavatin ohjeista ja toimintaohjeista:

Jotkin tässä kuvatuista ominaisuuksista ja toiminnoista eivät ehkä ole käytettävissä maassasi tai asuinalueellasi.

See more videos...