Tietosuojaan liittyvien pyyntöjen lähettäminen hakutulosten poistamiseksi EU:n alueella

optional_search_description

13. toukokuuta 2014 Euroopan unionin tuomioistuin teki ratkaisun, jonka perusteella tietyillä käyttäjillä on oikeus pyytää hakukoneita poistamaan heidän nimensä sisältäviä hakutuloksia siinä tapauksessa, että kyseiset hakutulokset ovat puutteellisia, epäoleellisia, vanhentuneita tai liian laajoja. Jos olet Euroopan kansalainen ja haluat, että Microsoft estää hakutulokset Bing-hakukoneessa nimeäsi koskevien hakujen yhteydessä, käytä tätä lomaketta lomake. Sosiaaliseen mediaan liittyvistä estopyynnöistä katso seuraavia tietoja.

Huomaa, että Bing ei julkaise tai kontrolloi kyseistä sisältöä. Hakutulosten näkymisen estäminen tietyistä Bing-hakukoneen tuloksista ei poista tätä sisältöä Internetistä. Jos haluat, että sisältöä poistetaan Internetistä, suosittelemme, että otat yhteyttä sen sivuston ylläpitäjään, joka on julkaissut kyseisen sisällön.

Jos käytät Bing -sovellusta hakukoneenasi, älä säilytä tuloksia hauistasi, koska me voimme poista luettelosta joitakin URL-osoitteita, jotka parhaillaan näkyvät hakutuloksissasi, vastauksena yksilön pyyntöön niiden poistamisesta tulevaisuudessa. Hakutulokset voivat olla epätäydellisiä johtuen siitä, että Bing vastaa yksilön poistamispyyntöön.

Pyydämme sinua antamaan täydelliset ja olennaiset tiedot kaikkiin lomakkeen sisältämiin kysymyksiin, jotka koskevat pyyntöäsi. Antamiasi tietoja käytetään pyyntösi arviointiin. Lomakkeen lisäksi saatamme ottaa huomioon myös muita tietolähteitä antamiesi tietojen vahvistamista tai täydentämistä varten. Tarkistaessaan antamiasi tietoja Microsoft sitoutuu tietosuojan turvaamiseen tietosuojalausuntomme periaatteiden mukaisesti.

Tuomioistuimen päätöksen perusteella antamasi tiedot auttavat meitä arvioimaan tilannetta, joka vallitsee yksilöllisen tietosuojasi sekä ilmaisuvapautta ja informaation rajoittamatonta saatavuutta koskevan yleisen edun välillä eurooppalaisten lakien takaamalla tavalla. Pyynnön tekeminen ei takaa sitä, että jonkin tietyn hakutuloksen näkyminen estetään. Toimimme läheisessä yhteistyössä paikallisien tietosuojaviranomaisien sekä muiden tahojen kanssa varmistaaksemme, että hakutuloksien estämispyyntöjen arviointikäytäntömme noudattavat tulevia Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksen toteuttamista koskevia ohjeita. Jos et hyväksy tiettyjen hakutuloksien estämistä koskevaa päätöstämme, voit ottaa yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen.

Koska Euroopan unionin tuomioistuimen äskettäinen päätös on jo tuonut esiin monia kysymyksiä kyseisen menettelyn toteuttamisesta käytännössä, tämä lomake ja siihen liittyvät prosessit saattavat muuttua sitä mukaa, kun uusia ohjeita julkaistaan. Pyyntöjä saatetaan lisäksi arvioida myöhemmin uudelleen.

Bing on vastaanottanut pyyntöjä estää käyttäjäprofiilien, valokuvien ja sosiaalisen median sivustoihin liittyvien URL-osoitteiden näkyminen Bing-hakutuloksissa. Jos olet luonut tai lähettänyt sosiaalisen median sivustoihin sisältöä, jonka näkymisen haluat estää tai minimoida tai jonka haluat poistaa — niin Bing-hakukoneessa kuin muissa hakukoneissa — yritä käyttää kyseisien sosiaalisen median sivustojen sisällönpoistotyökaluja ja -prosesseja. Nämä työkalut ja prosessit voivat olla tehokkain tapa poistaa sosiaalisen median sisältöä hakutuloksista.

See more videos...