Filtriranje slika po vrsti licence

Koristite filtar za licence da biste pronašli slike koje su dostupne za osobnu ili komercijalnu upotrebu.

Kad trebate naći slike koje možete koristiti, dijeliti ili mijenjati bilo za osobnu ili komercijalnu upotrebu, upotrijebite filtar za licence. Filtar je utemeljen na Sustav licenciranja Creative Commons. Odaberite mogućnost filtra za prikaz rezultata slika koji odgovaraju vašoj željenoj namjeni.

O filtriranju po licenci

Ovo su mogućnosti prema kojima možete filtrirati i kako ih možete upotrijebiti:

  • Javna domena: Autor slike odrekao se svojih isključivih prava u najvećem zakonom dopuštenom opsegu. Saznajte više o ovome..
  • Besplatno za razmjenjivanje i korištenje: Možete ih razmjenjivati i koristiti. Izmjene ili uređivanje možda nisu dopušteni. Izmjene, razmjena i korištenje u komercijalne svrhe možda također nisu dopušteni. Ova mogućnost obično ima najviše rezultata.
  • Besplatno za razmjenjivanje i komercijalnu upotrebu: Možete ih razmjenjivati i koristiti u osobne ili komercijalne svrhe. Izmjene ili uređivanje u osobne ili komercijalne svrhe možda nisu dopušteni.
  • Besplatno za izmjenu, razmjenjivanje i korištenje: Možete ih mijenjati, razmjenjivati i koristiti. Izmjene, razmjena i korištenje u komercijalne svrhe možda nisu dopušteni.
  • Besplatno za izmjenu, razmjenjivanje i komercijalnu upotrebu: Možete ih mijenjati, razmjenjivati i koristiti u osobne ili komercijalne svrhe. Ova mogućnost obično ima najmanje rezultata.

Nakon što nađete sliku

Kad nađete željenu sliku, otvorite web-mjesto s kojega potječe i utvrdite licencu za sliku. Zatim otvorite web-mjesto idite na web-mjesto organizacije Creative Commons i pobrinite se da pročitate i razumijete licencu i njezine odredbe, ograničenja i zahtjeve za imenovanjem. Nakon što dovršite to istraživanje, trebali biste znati kako i kada možete koristiti sliku.

Bilješka

Bing ne može jamčiti ni tvrditi da je određena licenca povezana sa slikom ili da pod njom možete koristiti sliku.

Ako imate pitanja o licencama, pogledajte Najčešća pitanja za Creative Commons.

Ako filtrirani rezultati uključuju slike koje ne odgovaraju odabranoj licenci, na dnu stranice s rezultatima slike kliknite Povratne informacije i recite nam.

See more videos...