Zaštitite se od zlonamjernog softvera i krađe identiteta

Saznajte zašto vas obavještavamo o potencijalno štetnim ili opasnim web-mjestima i što vlasnici web-mjesta mogu napraviti da to poprave.

Zlonamjerni softver je program ili datoteka dizajnirana kako bi oštetila ili poremetila sustav, primjerice virus, crv ili trojanski konj. Bing onemogućuje veze na potencijalno opasna web-mjesta u našim rezultatima pretraživanja i obavještava vas da web-mjesto može prenijeti zlonamjerni softver koji može naštetiti vašem računalu.

Krađa identiteta način je na koji se računalne korisnike pokušava prevarom natjerati na otkrivanje osobnih ili financijskih podataka putem poruke e-pošte, web-mjesta ili telefonskog poziva. Uobičajena krađa identiteta započinje porukom e-pošte koja izgleda kao službena obavijest povjerljivog izvora, kao što je banka, kartičarska tvrtka ili respektabilna internetska trgovina. U poruci e-pošte primatelji se preusmjeravaju na lažno web-mjesto gdje ih se zatraži da unesu osobne podatke, kao što je broj računa ili lozinka. Ti se podaci zatim uglavnom upotrebljavaju za krađu identiteta. Saznajte više o prepoznavanje poruka e-pošte, veza i telefonskih poziva za krađu identiteta.

Zašto je web-mjesto označeno kao štetno?

Web-mjesto se označava kao štetno kada Bing uoči štetan sadržaj na nekoj stranici unutar web-mjesta tijekom normalnog postupka indeksiranja. To uključuje, ali nije ograničeno na, šifru napada koja može prenijeti zlonamjerni softver na vaše računalo. Bing preporučuje da izbjegavate posjećivanje tih stranica. Za dodatne informacije o izbjegavanju opasnih preuzimanja posjetite Microsoftov centar za sigurnost i zaštitu.

Zašto samo poruka upozorenja? Zašto web-mjesto nije uklonjeno s indeksa?

Stranice koje su označene kao štetne često su legitimna web-mjesta koja zloupotrebljava zlonamjerna treća strana bez znanja vlasnika web-mjesta. Budući da Bing nastoji dati relevantne i sigurne rezultate, odlučili smo uključiti web-stranicu kao dio relevantnog skupa rezultata, no šaljemo vam i poruku upozorenja.

Za vlasnike web-mjesta

Ako ste vlasnik web-mjesta, možete saznati više detalja o svom web-mjestu i našem postupku evaluacije na stranici Bing administrator web-mjesta Pomoć i vodiči:

Neke opisane značajke i funkcije možda neće biti dostupne u vašoj državi ili regiji.

See more videos...