Slanje zahtjeva u vezi s privatnošću za blokiranje rezultata u EU-u

optional_search_description

13. svibnja 2014. Sud pravde Europske unije (CJEU) presudio je da određeni korisnici imaju pravo zatražiti od tražilica da uklone rezultate za upite koji uključuju ime osobe ako su neodgovarajući, nerelevantni, više nisu relevantni ili su suvišni. Ako ste stanovnik Europe i želite zatražiti da Microsoft blokira rezultate pretraživanja u servisu Bing kao odgovor na pretraživanja s vašim imenom, upotrijebite obrazac. Za zahtjeve za blokiranje povezane s društvenim medijima pogledajte dodatne informacije u nastavku.

Imajte na umu da Bing ne objavljuje sporni sadržaj i da ne upravlja njime. Blokiranje sadržaja iz određenih rezultata pretraživanja u servisu Bing ne uklanja sadržaj s weba. Ako želite da se sadržaj ukloni s weba, preporučujemo vam da se obratite administratoru web-mjesta koje objavljuje sadržaj.

Ako koristite Bing kao tražilicu, nemojte zadržavati rezultate svojih pretraživanja jer možemo ukloniti s popisa URL-ove koji se trenutno pojavljuju u vašim rezultatima pretraživanja kao odgovor na zahtjev pojedinca za brisanjem u budućnosti. Rezultati pretraživanja možda su nepotpuni jer Bing odgovara na zahtjeve pojedinaca za brisanjem.

Preporučujemo vam da navedete potpune i relevantne informacije za svako primjenjivo pitanje u obrascu. Informacije koje navedete iskoristit ćemo za procjenu vašeg zahtjeva. Možemo razmotriti i druge izvore informacija mimo obrasca da bismo provjerili ili dopunili informacije koje navedete. U pregledu informacija koje ste naveli Microsoft je predan osiguravanju zaštite privatnosti u skladu s našom izjavom o zaštiti privatnosti.

U skladu s presudom CJEU-a, informacije koje navedete pomoći će nam u razmatranju ravnoteže između vašeg individualnog interesa zaštite privatnosti i interesa javnosti u zaštiti slobodnog izražavanja i slobodne dostupnosti informacije, u skladu s europskim zakonom. Kao rezultat, slanje zahtjeva ne jamči da će određeni rezultat pretraživanja biti blokiran. Blisko ćemo surađivati s lokalnim nadležnim tijelima za zaštitu podataka i drugima da bismo osigurali da naš pristup procjeni zahtjeva za blokiranje rezultata pretraživanja bude u skladu s budućim smjernicama u vezi s primjenom presude CJEU-a. Ako se ne slažete s našom odlukom u vezi s vašim zahtjevom za blokiranje određenih rezultata, možete se obratiti svojem lokalnom nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

S obzirom na to da su u vezi s načinom primjene nedavne presude CJEU-a postavljena mnoga pitanja, obrazac i povezani postupci mogu se promijeniti kad postanu dostupne dodatne smjernice. Predani zahtjevi mogu se s vremenom ponovno procijeniti.

Bing je primio zahtjeve za blokiranje korisničkih profila, fotografija i URL-ova povezane s različitim web-mjestima društvenih medija iz rezultata pretraživanja servisa Bing. Ako ste stvorili ili objavili sadržaj na web-mjestima društvenih medija koji želite blokirati, izbrisati ili ukloniti iz rezultata pretraživanja sa servisa Bing i iz drugih tražilica, pokušajte pomoću alata i postupaka za uklanjanje sadržaja dostupnih na web-mjestima predmetnih društvenih medija. Ti alati i postupci mogu biti najučinkovitiji način za uklanjanje sadržaja na društvenim mrežama iz rezultata pretraživanja.

See more videos...