Medicinske informacije na servisu Bing

Saznajte kako servis Bing surađuje sa stručnjacima u svrhu pregleda našeg medicinskog sadržaja.

Medicinske informacije na servisu Bing dolaze od pouzdanih partnera za medicinski sadržaj i iz grafikona znanja servisa Bing. Informacije o brojnim zdravstvenim stanjima pregledava skupina medicinskih stručnjaka.

Koje su medicinske informacije dostupne na servisu Bing?

  • Zdravstvena stanja: saznajte više o uzrocima, simptomima, prevenciji, komplikacijama, dijagnozama, liječenjima i stručnjacima s kojima se možete savjetovati.
  • Dijagnostički testovi: kako se pripremiti, što očekivati, rizici i komplikacije i na koji način interpretirati rezultate testova.
  • Postupci liječenja: saznajte više tome što očekivati prije, tijekom i nakon postupaka te o rizicima i komplikacijama.
  • Simptomi: najčešći uzroci, kada je vrijeme za posjetiti liječnika i mogućnosti samostalne brige o sebi.
  • Lijekovi: nuspojave, djelovanje u kombinaciji s drugim lijekovima i upozorenja.

Koje izvore servis Bing upotrebljava za medicinske informacije?

Informacije o lijekovima na servisu Bing preuzimaju se iz baze podataka First Databank i drugih web-mjesta medicinskog sadržaja. Focus Medica pruža informacije o zdravstvenim stanjima, simptomima, testovima i postupcima. Te informacije pregledava skupina medicinskih stručnjaka. Skupina ne pregledava određene pojmove pretraživanja servisa Bing, kao ni rezultate koji se prikazuju za te pojmove. Skupina se trenutačno sastoji od sljedećih liječnika:

  • Dr. Bo Burns, DO, FACEP, George Kaiser Family Foundation, predsjednik hitne liječničke pomoći (Sveučilište u Oklahomi)
  • Dr. Ilya Aleksandrovskiy, dr. med. MD (Sveučilište u Buffalu)
  • Dr. Patrick Kearns, univ. mag. sanit. publ. (medicinski fakultet Sveučilišta Harvard), PGCert medicinskog obrazovanja (Sveučilište u Glasgowu), MRCP UK
  • Dr. Rahul S. Gandhi, univ. mag. sanit. publ. (medicinski fakultet Sveučilišta Harvard), MBChB (Sveučilište u Aucklandu)

Tijekom pretraživanja medicinskih informacija možda ćete vidjeti odjeljak pod nazivom „Drugi također pretražuju”. Te informacije temeljene su na ponašanju pretraživanja i našem grafikonu znanja.

Ako pretražujete simptom, možda će vam se prikazati odjeljak pod nazivom „Povezana zdravstvena stanja”. Taj odjeljak temelji se na rezultatima pretraživanja i našem grafikonu znanja. Provjeravamo relevantnost tih rezultata.

Kako servis Bing pruža medicinske informacije na različitim jezicima?

Bing pribavlja podatke na engleskom jeziku o trećih strana i prevodi ih. Također upotrebljavamo podatke s web-mjesta medicinskog sadržaja namijenjenih određenom tržištu kako bismo dodali informacije kada je to potrebno. Prijevodi medicinskih informacija namijenjeni su za upotrebu kao reference, a ne kao liječnički savjet. Microsoft nije pregledao odgovarajuće podatke i ne možemo jamčiti potpunu točnost.

Kada je potrebno obratiti se medicinskom stručnjaku

Medicinske informacije na servisu Bing nisu namijenjene kao medicinski savjeti i ne odnose se na svakoga. Ako imate zdravstveni problem, obratite se pružatelju zdravstvene skrbi. Ako vam je potrebna hitna medicinska pomoć, odmah nazovite svog liječnika ili lokalni broj hitne službe.

Kako prijaviti pogrešne informacije

Ako imate povratne informacije o medicinskim informacijama na servisu Bing, upotrijebite vezu za povratne informacije pri dnu svake stranice.

Bilješka

Medicinske informacije dostupne su samo za teme koje se najčešće pretražuju i ne predstavljaju sveobuhvatan popis stanja ili načina liječenja.

See more videos...