A részletes keresés kulcsszavai

A részletes keresési kulcsszavakkal szűkítheti a keresést, így csak a kívánt keresési eredmények fognak megjelenni.

Szeretné, ha kevesebb idő kellene töltenie az irreleváns találatok között böngészve? A speciális kulcsszavak pontosabb keresést tesznek lehetővé, így Ön csak azt találja meg, amire kíváncsi. A kereséseket a következő kulcsszavakkal korlátozhatja és szűkítheti:

Kulcsszó Meghatározás Példa
contains: A keresést azokra a webhelyekre szűkíti, amelyek a megadott fájltípusokra mutató hivatkozásokat tartalmaznak. Ha olyan webhelyekre szeretne keresni, amelyek Windows Media Audio (.wma) formátumú fájlokra mutató hivatkozásokat tartalmaznak, írja be a következőt: music contains:wma.
ext: Csak a megadott fájlnévkiterjesztéssel rendelkező weblapokat adja vissza. Ha DOCX-formátumban létrehozott jelentéseket keres, akkor írja a keresés tárgyát, majd az ext:docx kifejezést.
filetype: Csak a megadott fájltípusban létrehozott weblapokat adja vissza. Ha PDF-formátumban létrehozott jelentéseket keres, akkor írja be a keresés tárgyát, majd a filetype:pdf kifejezést.
inanchor: vagy inbody: vagy intitle: Ezek a kulcsszavak azokat a weblapokat adják eredményül, amelyek metaadatai (sorrendben: a webhely horgonya, törzse vagy címe) a megadott kifejezést tartalmazzák. Kulcsszavanként csak egy kifejezést adjon meg. Szükség esetén több kulcsszóbejegyzést is összefűzhet. Ha olyan weboldalakat keres, amelyeknek a horgonya az „msn”, a törzse pedig a „spaces” és „magog” szavakat tartalmazza, írja be a következőt: inanchor:msn inbody:spaces inbody:magog.
ip: Az adott IP-címen üzemelő webhelyeket keresi meg. Az IP-címnek pontokkal tagolt négyelemű címnek kell lennie. Írja be az ip: kulcsszót, majd azt követően a webhely IP-címét. Írja be a következőt: IP:207.46.249.252.
language: Adott nyelvű weblapokat ad eredményül. A nyelvkódot a language: kulcsszóval együtt kell használnia. Ha csak az angol nyelvű, régiségekkel foglalkozó weboldalakat szeretne megjeleníteni, írja be a következőt: "antiques" language:en.
loc: vagy location: Adott országból vagy régióból származó weblapokat ad eredményül. Az ország- vagy régiókódot a loc: kulcsszóval együtt kell használnia. Ha több nyelven is keres, használja a logikai OR elemet a csoportosításukhoz. Ha Amerikából vagy Nagy-Britanniából származó szobrok érdeklik, írja be a következőt: sculpture (loc:US OR loc:GB). A Bingben használható nyelvi kódokat lásd az Országok, régiók és nyelvek kódja részben.
prefer: Nagyobb súlyt biztosít egy keresési kifejezésnek vagy egy másik operátornak a találatok szűkítése érdekében. A futballra vonatkozó, de alapvetően a klubokat érintő keresési eredményekért írja be a következőt: football prefer:organization.
site: Egy megadott webhelyhez tartozó weblapokat ad eredményül. Ha több tartományban is keres, használja a logikai OR elemet a csoportosításukhoz. A site: kulcsszóval kereshet webes tartományokra, legfelső szintű tartományokra és legfeljebb két szint mélyen lévő könyvtárakra. Kereshet olyan weblapokra is, amelyek egy meghatározott keresési szót tartalmaznak egy webhelyen. Ha a BBC vagy a CNN webhelyein megtalálható, szívbetegségekkel foglalkozó oldalakat keres, akkor írja be a "heart disease" (site:bbc.co.uk OR site:cnn.com) kifejezést. Ha a Halo PC-verziójával foglalkozó weboldalakat keres a Microsoft webhelyén, írja be a site:www.microsoft.com/games/pc halo kifejezést.
feed: RSS- vagy Atom-hírcsatornákban kereshet vele kifejezéseket. Ha a futballal foglalkozó RSS- vagy Atom-hírcsatornákat keres, írja be a következőt: feed:football.
hasfeed: Adott webhely RSS- vagy Atom-hírcsatornáiban kereshet vele kifejezéseket. Ha a New York Times webhelyének RSS- vagy Atom-hírcsatornát tartalmazó oldalait keresi, írja be a következőt: site:www.nytimes.com hasfeed:football.
url: Ellenőrzi, hogy a megadott tartomány vagy webcím szerepel-e a Bing indexében. Annak ellenőrzéséhez, hogy a Microsoft tartomány szerepel-e az indexben, írja be a következőt: url:microsoft.com.
Megjegyzések
  • A kettőspont után ne írjon szóközt ezekbe a kulcsszavakba.
  • Előfordulhat, hogy az itt ismertetett szolgáltatások és funkciók közül néhány nem érhető el az Ön országában vagy régiójában.

Kapcsolódó témakörök

A részletes keresés beállításai

See more videos...