Felnőtteknek szánt tartalom szűrése a Biztonságos keresés funkcióval

Olyan beállítások, amelyek kiszűrik a felnőtteknek szánt szöveget, képeket és videókat a találatok közül.

A Biztonságos keresés funkcióval elrejthetők a találatok közül a felnőtteknek szánt tartalmak. A Biztonságos keresés többféleképpen is bekapcsolható:

 • Személyes fiókok esetében válassza a Biztonságos keresés beállításai elemet a Beállítások lapon.
 • Hálózati szinten rendelje hozzá a www.bing.com címet a strict.bing.com címhez.
 • Önálló számítógépek esetében társítsa a www.bing.com címet a strict.bing.com címhez.

Az alábbiakban részletesebben olvashat a Biztonságos keresés használatáról az egyes fenti módszerekkel.

A Biztonságos keresés szűrőinek beállításaexpando image
 1. A Beállítások lapon kattintson a Biztonságos keresés egyik szűrőjére:
  • A Szigorú beállítás kiszűri a felnőtteknek szánt szöveget, képeket és videókat a találatok közül.
  • Az Enyhe beállítás kiszűri a felnőtteknek szánt képeket és videókat a találatok közül, az ilyen jellegű szöveget azonban nem. Ez az alapértelmezett beállítás.
  • A Kikapcsolva beállítás nem alkalmaz szűrést a felnőtteknek szánt tartalomra.
 2. Kattintson a Mentés gombra.
Hozzárendelés hálózati szintenexpando image

Ha a hálózat minden felhasználója számára garantálni kívánja a Biztonságos keresés szigorú feltételei szerinti találatokat, rendelje hozzá az útválasztón vagy proxykiszolgálón a www.bing.com címet a strict.bing.com webhelyhez. A strict.bing.com garantálja, hogy az adott IP-címről származó minden lekérdezésre a szigorú szűrő szerinti Biztonságos keresési találatokat ad vissza, és a Biztonságos keresés beállításai le lesznek tiltva.

Ezt a módszert javasoljuk a szigorú szűrő szerinti Biztonságos keresési találatok garantálására azon iskolák számára, amelyek nem vesznek részt a Bing az osztályteremben programban. Azok az otthoni vagy üzleti felhasználók is használhatják ezt a módszert, akik Biztonságos keresés szigorú szűrőjének megfelelő találatokat kívánnak garantálni.

A Biztonságos keresés hálózati szintű kényszerítéséhez frissítenie kell a DNS-konfigurációját. Állítsa be, hogy a www.bing.com DNS-bejegyzése egy CNAME legyen, amely a strict.bing.com webhelyre mutat. Használja a CNAME értéket a strict.bing.com IP-címe helyett, mivel a CNAME akkor is tovább működik, ha a strict.bing.com IP-címe megváltozik. A DNS-módosítás után a keresési találatok továbbra is a www.bing.com szokványos találataiként fognak megjelenni a felhasználóknak, de valójában garantáltan Biztonságos keresés szigorú szűrője szerinti találatok lesznek.

A www.bing.com IP-címének blokkolását nem javasoljuk, mert ez további Microsoft-tartományok nem kívánt blokkolását is eredményezheti.

Hozzárendelés egy önálló számítógépenexpando image

Ha egy adott számítógépen garantálni kívánja a Biztonságos keresés szigorú szűrője szerinti keresési eredményeket, rendelje hozzá a www.bing.com címet a strict.bing.com címhez. Ha például szeretné a gyermeke számítógépén garantálni a Biztonságos keresés szigorú szűrője szerinti találatokat, használhatja ezt a módszert. Ezt a módosítást csak a számítógépen rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználók tudják visszavonni.

Ezt a módosítást a következőképpen végezheti el:

 1. A Windowsban kattintson a Windows gombra, és írja be a „Jegyzettömb” szót.
 2. Kattintson a jobb gombbal a Jegyzettömbre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként elemet.
 3. Amikor a Windows rákérdez, hogy engedélyezi a programnak a módosítások végrehajtását, kattintson az Igen gombra.
 4. Nyissa meg az állomásfájlt. A legtöbb Windows-telepítés esetében ez a következő helyen található: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
 5. Kattintson a Windows gombra, írja be a „cmd” karakterláncot, majd nyomja le az Enter billentyűt.
 6. Írja be a: „ping strict.bing.com” parancsot, és jegyezze fel a megjelenő IP-címet. Ez a következőhöz hasonlóan néz ki: 204.79.197.220
 7. Hozzon létre egy, a következőhöz hasonló bejegyzést az állomások fájljának végén: 204.79.197.220 www.bing.com
 8. Mentse a fájlt. A Windows mostantól a strict.bing.com használatával garantálja a Biztonságos keresés szigorú szűrője szerinti találatokat ezen a számítógépen.

Ha a számítógépen a Windows máshol van telepítve, az állomásfájl kereséséhez írja be a következőt a parancssorba: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

Megjegyzés

Az állomásfájlban CNAME helyett a strict.bing.com webhely valós IP-címét kell megadni. CNAME használata esetén az állomásfájl nem irányítja át a lekérdezést strict.bing.com webhely IP-címére.

Előfordulhat, hogy az itt ismertetett szolgáltatások és funkciók közül néhány nem érhető el az Ön országában vagy régiójában.

Kapcsolódó témakörök

Bejelentés küldése
További tudnivalók a Biztonságos keresés funkcióról

See more videos...