Kártevőkkel és adathalászattal szembeni védelem

Ismerje meg, miért értesítsük a potenciálisan veszélyes vagy kártékony webhelyekről, és mit tehetnek a tulajdonosok, hogy a webhelyük ne minősüljön veszélyesnek.

A kártevő olyan szoftver (program vagy fájl), amely kifejezetten arra készült, hogy kárt tegyen egy rendszerben vagy megzavarja annak működését. Ilyenek a vírusok, a férgek és a trójai falovak. A Bing letiltja a potenciális veszélyt jelentő webhelyekre mutató hivatkozásokat a keresések eredményeiben, és értesíti a felhasználót, hogy egy webhely kártevő szoftvert tölthet le, amely problémát okozhat a számítógépén.

Az adathalászat olyan módszer, amellyel a számítógépek felhasználóit személyes vagy pénzügyi információk felfedésére veszik rá e-mail-üzeneten, telefonon vagy valamilyen webhelyen keresztül. Egy gyakori adathalász módszer első lépése egy hivatalosnak tűnő e-mail-üzenet, amely banktól, hitelkártya-szolgáltatótól, esetleg jó hírű internetes áruháztól vagy más hasonló megbízható forrástól származó üzenetnek látszik. Az e-mail-üzenet a címzettet egy csaló webhelyre irányítja át, amely jelszó, számlaszám vagy egyéb személyes információ megadására kéri. Ezeket az adatokat később általában a személyes adatokkal való visszaélésre használják fel. További információ az adathalász e-mailek felismeréséről: adathalász e-mailek, hivatkozások és telefonhívások felismerése.

Miért lett a webhely kártékonyként megjelölve?

Egy webhelyet akkor jelölünk meg kártékonyként, ha a Bing kártékony tartalmat észlel annak valamelyik lapján a szokásos indexelési eljárás közben. Ezek közé tartozik többek között a támadó kód, amely kártevő szoftvereket tölthet le a számítógépére. A Bing azt ajánlja, hogy kerülje el ezeket a weblapokat. További információ a veszélyes letöltések elkerüléséről: A Microsoft biztonsági webhelye.

Miért csak egy figyelmeztető üzenet jelenik meg? Miért nem törli a Bing a webhelyet az indexből?

A kártékonynak megjelölt webhelyek gyakran legitim webhelyek, amelyekkel egy ártó szándékú harmadik fél a webhely tulajdonosának tudtán kívül visszaél. Mivel a Bing egyszerre szeretne releváns és biztonságos találatokat nyújtani, úgy döntöttünk, hogy a weblapokat belefoglaljuk a releváns találatok halmazába, ugyanakkor tájékoztatjuk is a veszélyről a felhasználót egy figyelmeztető üzenettel.

A webhelyek tulajdonosainak

További információ webhelytulajdonosoknak a webhelyükről és a vizsgálat folyamatáról a Bing Webmester súgó és útmutatók oldalon:

Előfordulhat, hogy az itt ismertetett szolgáltatások és funkciók közül néhány nem érhető el az Ön országában vagy régiójában.

See more videos...