Eredmények adatvédelmi okokból való blokkolására vonatkozó kérések küldése az EU-ban

optional_search_description

2014. május 13-án az a Európai Unió Bírósága (EUB) kimondta, hogy bizonyos felhasználók kérhetik a nevüket tartalmazó keresések eredményeinek eltávolítását, ha ezek nem megfelelőek, irrelevánsak, már nem relevánsak vagy túlzottak. Ha Ön Európában él, és azt szeretné, hogy a Microsoft blokkolja a Bing keresési eredményeit az Ön nevét tartalmazó keresésekben, használja a következőt: űrlap. A közösségi médiához kapcsolódó blokkolási kérelmekről az alábbiakban talál további információt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Bing nem teszi közzé vagy szabályozza a kérdéses tartalmat. A Bing egyes keresési eredményeiben való blokkolás nem távolítja el a tartalmat a webről. Ha szeretné eltávolítani a tartalmat a webről, javasoljuk, hogy forduljon a tartalmat közzétevő webhely webmesteréhez.

Ha a Bing keresőmotort használja, akkor kérjük, hogy ne tartsa meg a keresési eredményeit, mivel előfordulhat, hogy egy későbbi törlési kérelem miatt eltávolítunk egyes, a keresési eredményekben jelenleg megjelenő URL-címeket. Lehetséges, hogy a keresési eredmények nem teljesek, mert a Bing a törlési kérelmekre válaszul eltávolíthat bizonyos találatokat.

Javasoljuk, hogy teljes körű és releváns információt adjon meg az űrlap minden egyes érvényes kérdésére. Az Ön által megadott információt a kérés kiértékeléséhez használjuk. Az űrlapon megadottakon felül más információforrásokat is figyelembe vehetünk az Ön által megadott információ ellenőrzéséhez vagy kiegészítéséhez. A Microsoft az Ön által megadott információk áttekintése során az adatvédelmi nyilatkozatunkkal összhangban gondoskodik az Ön adatainak védelméről.

Az EUB vonatkozó döntésének és az európai jogszabályoknak megfelelően az Ön által megadott információk segítenek összehangolni a szabad véleménynyilvánítás és a szabad információáramlás közérdekét az Ön személyes adatvédelmi érdekeivel. A kérelem elküldése ezért nem garantálja egy adott keresési eredmény blokkolását. Szoros együttműködésben dolgozunk a helyi adatvédelmi hatóságokkal és egyéb szervezetekkel annak érdekében, hogy a keresési eredmények blokkolására vonatkozó kérelmek értékelése megfeleljen az EUB-rendeletben megfogalmazott jövőbeli iránymutatásnak. Ha nem ért egyet bizonyos eredmények blokkolásával kapcsolatos döntésünkkel, felveheti a kapcsolatot a helyi adatvédelmi hatósággal.

A EUB döntésének alkalmazásával kapcsolatban felmerült számos kérdés miatt az űrlap és a kapcsolódó folyamatok megváltozhatnak, ha további iránymutatás válik elérhetővé. A beadványok idővel felülvizsgálhatók.

A Bing több kérelmet kapott, hogy a Bing keresési eredményekben blokkoljon bizonyos, közösség hálózati webhelyekhez kapcsolódó felhasználói profilokat, fényképeket és URL-címeket. Ha a Bingben és más keresőmotorokban blokkolni, törölni vagy hátrébb rangsorolni kívánt közösségi hálózati tartalmat Ön hozta létre, akkor próbálja meg használni az adott közösségi webhely tartalomeltávolító eszközeit. Ezen eszközök és eljárások jelentik talán a leghatékonyabb módszert, amellyel eltávolíthatja a közösségi hálózati tartalmakat a keresési eredmények közül.

See more videos...