Orvosi információk a Bingen

Ismerje meg, hogyan működik együtt a Bing szakértőkkel az orvosi tartalmaink ellenőrzésében.

A Bingen elérhető orvosi tartalmak megbízható orvositartalom-szolgáltató partnerektől és a Bing Knowledge Graphtól származnak. A különféle egészségi problémákra vonatkozó információkat egy egészségügyi szakemberekből álló testület ellenőrzi.

Milyen orvosi információk érhetők el a Bingen?

  • Egészségi problémák: Információkhoz juthat az okokkal, tünetekkel, megelőzéssel, szövődményekkel, diagnózisokkal, kezelésekkel és azon szakemberekkel kapcsolatban, akiktől tanácsot kérhet.
  • Diagnosztikai vizsgálatok: Megtudhatja, hogyan készülhet fel, mire számíthat, milyen kockázatok és szövődmények merülhetnek fel, és hogyan értelmezheti a vizsgálati eredményeket.
  • Kezelési eljárások: Megtudhatja, mire számíthat a kezelések előtt, alatt és után, illetve milyen kockázatok és szövődmények merülhetnek fel.
  • Tünetek: Megismerkedhet a gyakori okokkal, megtudhatja, mikor érdemes orvost felkeresni, illetve milyen önápolási lehetőségek érhetők el.
  • Gyógyszerek: Információhoz juthat a mellékhatásokkal, kölcsönhatásokkal és figyelmeztetésekkel kapcsolatban.

Milyen forrásokból származnak a Bing orvosi információi?

A Bing gyógyszerekkel kapcsolatos információi a First Databankről és más orvosi webhelyekről származnak. Az egészségi problémákkal, tünetekkel, vizsgálatokkal és eljárásokkal kapcsolatos információkat a Focus Medica biztosítja. Ezeket az információkat egy egészségügyi szakemberekből álló testület ellenőrzi. A testület nem ellenőrzi a konkrét Bing-keresőkifejezéseket vagy a kifejezésekre megjelenített eredményeket. A testület jelenlegi tagjai:

  • Dr. Bo Burns, DO, az Amerikai Traumatológusok Kollégiumának tagja, The George Kaiser Family Foundation, traumatológiai tanszékvezető (Oklahomai Egyetem)
  • Dr. Ilya Aleksandrovskiy, MD (Buffalói Egyetem)
  • Dr. Patrick Kearns, MPH (Harvard Medical School), posztgraduális végzettséggel rendelkező egészségügyi oktató (Glasgow-i Egyetem), az Egyesült Királyság Királyi Orvosi Kollégiumának tagja
  • Dr. Rahul S. Gandhi, MPH (Harvard Medical School), MBChB (Aucklandi Egyetem)

Amikor orvosi információkat keres, megjelenhet a „Mások kapcsolódó keresései:” elnevezésű szakasz. Ezeknek az információknak a forrása a keresési viselkedés és a Knowledge Graph.

Ha tünetekre keres rá, megjelenhet a „Kapcsolódó egészségi problémák” elnevezésű szakasz. Ennek a szakasznak a forrásai a keresési eredmények és a Knowledge Graph. Ezeknek az eredményeknek a találati pontosságát ellenőrizzük.

Hogyan biztosít a Bing orvosi információt más nyelveken?

A Bing angol nyelvű forrásokból szerzi be az adatokat, majd lefordítja őket. Ezeket az információkat indokolt esetben piacspecifikus orvosi webhelyekről származó adatokkal is kiegészítjük. Az orvosi információk fordítása segédletként használható, és nem tekintendő orvosi tanácsnak. A Microsoft nem ellenőrizte a mögöttes adatokat, ebből fakadóan nem tudja garantálni az adatok pontosságát.

Mikor érdemes egészségügyi szakemberhez fordulni?

A Bing által közölt orvosi információ nem tekintendő orvosi tanácsnak, és nem is vonatkozik mindenkire. Ha aggályai vannak az egészségével kapcsolatban, keressen fel egy egészségügyi szolgáltatót. Ha sürgős orvosi ellátásra van szüksége, hívja kezelőorvosát vagy a helyi segélyhívó számot.

A helytelen információk bejelentése

Ha visszajelzése van a Bingen elérhető orvosi információkkal kapcsolatban, használja a mindegyik oldal alján elérhető visszajelzési hivatkozást.

Megjegyzés

Az orvosi információk csak a legtöbbet keresett témakörökre vonatkozóan érhetők el, és nem tekintendők az egészségi problémák és kezelési módok átfogó felsorolásának.

See more videos...