Jelajah laman utama

Ketahui cara anda boleh muat turun, dapatkan maklumat lanjut, atau matikan imej laman utama Bing.

Untuk membantu anda meneroka dunia sekeliling anda, Bing mempunyai imej laman utama, video atau panorama baru setiap hari.

Ketahui selanjutnya tentang subjek

Untuk mengetahui selanjutnya tentang subjek imej, video atau panorama harian, gerakkan tetikus anda di atasnya untuk mendedahkan kuiz harian. Setiap laman utama kuiz mempunyai maklumat tentang subjek dan pautan untuk mendapatkan lebih lagi maklumat.

Dapatkan maklumat

Untuk maklumat tentang imej, video atau panorama, dalam penjuru kanan sebelah bawah imej, tuding pada ikon Maklumat.

Muat turun atau simpan imej laman utama

Anda boleh memuat turun kebanyakan imej laman utama harian. Untuk muat turun imej, tuding pada Maklumat dan klik Muat turun imej hari ini. Untuk menyimpan imej ke halaman Simpanan saya anda, klik ikon hati pada bahagian atas kad Maklumat.

Lihat imej sebelumnya

Klik anak panah Sebelumnya dan Seterusnya dalam penjuru kanan sebelah bawah imej untuk melihat imej untuk tujuh hari sebelumnya.

Sesuaikan laman utama

Dalam penjuru kiri sebelah atas halaman, klik ikon tiga baris, di bawah Sesuaikan laman utama anda, klik Tunjukkan bar menu atau Tunjukkan berita dan minat untuk menyembunyikan atau menunjukkannya.

Matikan dan hidupkan imej

  • Untuk melihat latar belakang kelabu selain daripada imej laman utama harian, gunakan pautan ini untuk mematikannya.
  • Untuk melihat imej laman utama harian selain daripada latar belakang kelabu, gunakan pautan ini untuk menghidupkannya.

Setkan Bing Bing sebagai laman utama anda dan enjin gelintar

Gunakan pautan ini untuk tetapkan Bing.com sebagai halaman utama dan jadikan Bing sebagai enjin gelintar untuk pelayar ini. Jika Bing tidak dapat mengeset secara automatik laman utama atau enjin carian, ikut arahan pada skrin.

Ikuti perkembangan

Untuk mendapatkan kemas kini tentang laman utama dan berita lain tentang Bing, suka Bing di Facebook atau ikut Bing di Twitter.

Sesetengah ciri dan kefungsian yang dihuraikan di sini mungkin tidak terdapat di negara atau rantau anda.

See more videos...