Tapis imej mengikut jenis lesen

Gunakan penapis lesen untuk mencari imej yang mungkin tersedia untuk penggunaan peribadi atau komersil.

Semasa anda ingin mencari imej yang boleh anda gunakan, kongsi atau ubah suai untuk kegunaan peribadi atau komersial, gunakan penapis lesen. Penapis ini adalah berdasarkan Sistem pelesenan Creative Commons. Pilih opsyen penapis untuk melihat hasil imej yang sepadan dengan tujuan penggunaan anda.

Mengenai penapisan mengikut lesen

Ini adalah opsyen yang boleh ditapis dan bagaimana anda boleh menggunakannya:

  • Domain awam: Pencipta imej telah melepaskan hak eksklusif mereka, sehingga ke tahap maksimum yang dibenarkan oleh undang-undang. Ketahui selanjutnya tentang ini.
  • Percuma untuk dikongsi dan digunakan: Anda boleh berkongsi dan menggunakannya. Menukar atau mengedit mungkin tidak dibenarkan. Selain itu, mengubah suai, berkongsi dan menggunakannya bagi tujuan komersial mungkin tidak dibenarkan. Opsyen ini lazimnya memperoleh hasil paling banyak.
  • Percuma untuk dikongsi dan digunakan secara komersil: Anda boleh berkongsi dan menggunakannya untuk tujuan peribadi atau komersial. Menukar atau mengedit bagi tujuan peribadi atau komersial mungkin tidak dibenarkan.
  • Percuma untuk diubah suai, dikongsi dan digunakan: Anda boleh mengubah suai, berkongsi dan menggunakannya. Mengubah suai, berkongsi dan menggunakannya bagi tujuan komersial mungkin tidak dibenarkan.
  • Percuma untuk diubah suai, dikongsi dan digunakan secara komersil: Anda boleh mengubah suai, berkongsi dan menggunakannya untuk tujuan peribadi atau komersial. Opsyen ini lazimnya memperoleh hasil paling sedikit.

Selepas anda menemui imej

Apabila anda menemui imej yang anda inginkan, pergi ke tapak web asal imej tersebut untuk mendapatkannya dan menentukan lesen sebenar untuk imej tersebut. Seterusnya, pergi ke laman web Creative Commons dan pastikan anda membaca serta memahami lesen dan keperluan peruntukan, sekatan dan pembahagiannya. Selepas anda menyelesaikan semakan ini, anda seharusnya mengetahui cara dan bila anda boleh menggunakan imej ini.

Nota

Bing tidak mengesahkan atau menggambarkan bahawa lesen khusus dikaitkan dengan imej atau anda boleh menggunakan imej itu di bawah lesen itu.

Jika anda mempunyai soalan mengenai lesen, semak Soalan Lazim Creative Commons.

Jika hasil yang ditapis mengandungi imej yang tidak sepadan dengan lesen yang dipilih, di bahagian bawah halaman hasil imej, klik Maklum balas dan beritahu kami mengenainya.

See more videos...