Cara melaporkan kebimbangan atau menghubungi Bing

Maklumat tentang cara melaporkan hasil yang menyinggung perasaan, kebimbangan harta intelek atau kebimbangan lain tentang kandungan laman web.

Jika anda mempunyai kebimbangan tentang URL tertentu atau maklumat lain yang terdapat dalam hasil carian, anda boleh melaporkan perkara ini kepada Bing. Melaporkan kebimbangan tidak semestinya mengakibatkan alih keluar URL daripada hasil carian. Bing mengehadkan alih keluar hasil carian kepada skop syarat dan keadaan yang kecil untuk mengelakkan penyekatan akses pengguna Bing kepada maklumat yang berkaitan.

Jika anda melihat ralat fakta atau masalah lain di Bing, anda boleh memaklumkan kami melalui pautan Maklum balas di bahagian bawah halaman. Lihat di bawah untuk cara lain bagi menghubungi kami dan mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang Bing.

API Carian Bingexpando image

Jika anda merupakan pembangun yang mempunyai soalan tentang API carian Bing, klik di sini untuk penentuan harga dan maklumat tambahan.

Iklan Bingexpando image

Jika anda mempunyai soalan tentang iklan Bing anda, daftar masuk ke portal Iklan Microsoft untuk mendapatkan sokongan.

Halaman Bing (beta)expando image

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut tentang meningkatkan jenama anda melalui Halaman Bing.

Tempat Bingexpando image

Jika anda mempunyai soalan tentang menambah perniagaan anda ke Bing atau memperbetulkan maklumat anda, pergi ke Portal Tempat Bing.

Peta Bingexpando image

Jika anda mempunyai masalah dengan Peta Bing, klik di sini dan kemudian pilih butang maklum balas di bahagian bawah halaman.

Kotak Alat Juruweb Bingexpando image

Sekiranya anda merupakan seorang juruweb atau pemilik laman web yang mempunyai soalan tentang kewujudan anda di Bing, log masuk ke portal Kotak Alat Bing.

Desktop Bing dan Latar Belakang Bingexpando image

Desktop Bing telah digabungkan ke dalam produk lain. Untuk menambah imej Bing baharu pada desktop anda setiap hari, pasang Latar Belakang Bing.

Aplikasi Bing untuk Androidexpando image

Untuk memberikan maklum balas tentang aplikasi Bing untuk Android, hantarkan e-mel ke bfafeedback@microsoft.com

Aplikasi Bing untuk iOSexpando image

Anda boleh memberikan maklum balas terus melalui aplikasi, atau memberikan komen di Apple Store.

Forum komuniti Bingexpando image

Kemukakan soalan dan dapatkan jawapan di sini.

Nota

Bing tidak mengawal kandungan yang diterbitkan oleh laman web atau yang muncul dalam hasil carian Bing. Untuk memastikan kandungan telah dialih keluar daripada hasil carian, menghubungi juruweb untuk laman web yang menerbitkan kandungan dan meminta agar kandungan tersebut dipadam atau dialih keluar merupakan pilihan terbaik anda. Walaupun Bing mengalih keluar URL daripada hasil carian, URL akan tetap wujud dan dapat ditemui dengan pergi secara terus ke alamat web sehingga juruweb mengalih keluar kandungan daripada laman web mereka.

See more videos...