Geavanceerde zoekwoorden

Met geavanceerde zoekwoorden kunt u een zoekopdracht beperken, zodat u alleen gewenste zoekresultaten te zien krijgt.

Wilt u minder tijd kwijt zijn met bladeren door irrelevante resultaten? Geavanceerde trefwoorden kunnen u betere resultaten geven zodat u alleen vindt wat u zoekt. Gebruik de volgende trefwoorden om uw zoekopdrachten te beperken en te focussen:

Trefwoord Definitie Voorbeeld
contains: Zorgt dat resultaten zich focussen op sites met koppelingen naar de bestandstypen die u opgeeft. Als u wilt zoeken op websites die koppelingen naar Windows Media Audio (.wma)-bestanden hebben, typt u music contains:wma.
ext: Geeft alleen webpagina's weer met de bestandsextensie die u opgeeft. Als u alleen verslagen wilt vinden met een DOCX-extensie, typt u het onderwerp gevolgd door ext:docx.
filetype: Geeft alleen webpagina's weer die gemaakt zijn in het bestandstype dat u opgeeft. Als u alleen verslagen wilt vinden in PDF-indeling, typt u het onderwerp gevolgd door filetype:pdf
inanchor: of inbody: of intitle: Deze trefwoorden zorgen ervoor dat alleen websites worden weergegeven die de opgegeven term in de metadata bevatten, zoals het anker, de hoofdtekst of de titel van de site. Geef slechts een term per trefwoord op. U kunt indien nodig meerdere opgegeven trefwoorden naast elkaar plaatsen. Als u websites wilt vinden die 'msn' in hun anker hebben, en de termen 'spaces' en 'magog' in de hoofdtekst, typt u inanchor:msn inbody:spaces inbody:magog.
ip: Geeft sites weer die worden gehost door een specifiek IP-adres. Het IP-adres moet een adres in vierpuntsindeling zijn. Typ het ip: -trefwoord, gevolgd door het IP-adres van de website. Typ IP:207.46.249.252.
language: Geeft webpagina's voor een bepaalde taal weer. Geef de taalcode op direct na het language: -trefwoord. Als u alleen webpagina's in het Nederlands over antiek wilt zien, typt u "antiques" language:en
loc: of location: Geeft webpagina's weer uit een specifiek land of specifieke regio. Geef het land of de regiocode direct op na het loc: -trefwoord. Gebruik een logische OR en groepeer de talen om te zoeken op twee of meer talen. Als u webpagina's wilt zien over beeldhouwkunst uit de V.S. of Groot Brittanniƫ, typt u sculpture (loc:US OR loc:GB). Voor een lijst met taalcodes die met Bing kunnen worden gebruikt, raadpleegt u Codes voor land, regio en taal.
prefer: Legt de nadruk op een zoekterm of een andere operator om de zoekresultaten verder te verfijnen. Om voetbaluitslagen te vinden van een bepaalde organisatie, typt u football prefer:organization.
site: Geeft webpagina's weer die bij een bepaalde site horen. Gebruik een logische OR en groepeer de domeinen om te zoeken op twee of meer domeinen. U kunt site: gebruiken om op webdomeinen, domeinen op het hoogste niveau en mappen te zoeken die niet meer dan twee niveaus diep zijn. U kunt ook zoeken op webpagina's die een specifiek zoekwoord op een site bevatten. Als u op de websites van de BBC of CNN webpagina's wilt zien over hartaandoeningen, typt u "heart disease" (site:bbc.co.uk OR site:cnn.com) Als u webpagina's wilt vinden over de pc-versie van Halo op de Microsoft-website, typt u site:www.microsoft.com/games/pc halo.
feed: Geeft RSS- of Atom-feeds weer van een website met de termen waar u op zoekt. Als u RSS- of Atom-feeds over voetbal wilt vinden, typt u feed:football.
hasfeed: Geeft webpagina's weer die RSS- of Atom-feeds bevatten op een webpagina met de termen waar u op zoekt. Als webpagina's wilt vinden op de New York Times-website die RSS- of Atom-feeds bevatten, typt u site:www.nytimes.com hasfeed:football.
url: Controleert of het opgegeven domein of webadres is opgenomen in de Bing-index. Als u wilt controleren of het Microsoft-domein is opgenomen in de index, typt u url:microsoft.com.
Notities
  • Gebruik geen spatie na de dubbele punt in deze trefwoorden.
  • Sommige functies die hier worden beschreven, zijn mogelijk niet beschikbaar in uw land of regio.

Verwante onderwerpen

Geavanceerde zoekopties

See more videos...