Blokkeer inhoud voor volwassenen met Veilig Zoeken

Opties voor het filteren van erotische tekst, afbeeldingen en video's uit de zoekresultaten.

Met Veilig Zoeken verschijnt inhoud voor volwassenen niet in uw zoekresultaten. U kunt Veilig Zoeken op verschillende manieren inschakelen:

 • Voor afzonderlijke accounts kiest u opties voor Veilig Zoeken op de pagina Instellingen.
 • Op netwerkniveau kunt u www.bing.com omleiden naar strict.bing.com.
 • Voor afzonderlijke computers kunt u www.bing.com omleiden naar strict.bing.com.

Hieronder wordt dieper ingegaan op de implementatie van Veilig Zoeken aan de hand van de bovenstaande methoden.

Filters voor Veilig Zoeken aanpassenexpando image
 1. Klik op de pagina Instellingen op een van de filters voor Veilig Zoeken:
  • Hoog filtert erotische tekst, afbeeldingen en video's uit de zoekresultaten.
  • Gemiddeld filtert erotische afbeeldingen en video's uit de zoekresultaten, maar geen tekst. Dit is de standaardinstelling.
  • Uit filtert geen inhoud voor volwassenen.
 2. Klik op Opslaan.
Omleiding op netwerkniveauexpando image

Maak een omleiding voor www.bing.com naar strict.bing.com op uw proxyserver of router als u de strengste filterinstellingen van Veilig Zoeken wilt toepassen voor alle gebruikers op uw netwerk. Met strict.bing.com worden zoekresultaten volgens de strengste filterinstellingen getoond voor alle zoekopdrachten die worden uitgevoerd vanaf het betreffende IP-adres en zijn de bedieningselementen voor Veilig Zoeken uitgeschakeld.

Deze methode wordt aanbevolen voor scholen die niet deelnemen aan het programma Bing in het klaslokaal om zoekresultaten op basis van de strengste filterinstellingen van Veilig Zoeken te garanderen. Thuisgebruikers of zakelijke gebruikers die ook graag streng gefilterde resultaten willen weergeven kunnen deze methode ook toepassen.

U moet uw DNS-configuratie bijwerken om Veilig Zoeken te kunnen instellen op uw netwerk. Stel de DNS-record voor www.bing.com in als een CNAME voor strict.bing.com. U kunt beter een CNAME toepassen dan het IP-adres van strict.bing.com gebruiken, omdat de CNAME ook van toepassing blijft als het IP-adres van strict.bing.com wijzigt. Wanneer u wijzigingen aanbrengt in de DNS-instellingen, worden de zoekresultaten van www.bing.com als normaal weergegeven aan de gebruikers, maar zijn deze streng gefilterd volgens de instellingen van Veilig Zoeken.

Het wordt afgeraden om het IP-adres van www.bing.com te blokkeren, omdat hierdoor ook andere domeinen van Microsoft kunnen worden geblokkeerd.

Omleiding voor een afzonderlijke computerexpando image

Als u streng gefilterde zoekresultaten volgens Veilig Zoeken wilt weergeven op een specifieke computer, kunt u ook een omleiding instellen voor www.bing.com naar strict.bing.com. Dit is bijvoorbeeld een goede optie voor ouders die veilige zoekresultaten willen weergeven op de computer van hun kind. Alleen de beheerder van de computer kan deze wijziging ongedaan maken.

De wijziging aanbrengen:

 1. Druk in Windows op de Windows-toets en typ vervolgens 'Kladblok'.
 2. Klik met de rechtermuisknop op Kladblok en kies Als administrator uitvoeren.
 3. Klik op Ja als Windows u vraagt of dit programma wijzigingen mag aanbrengen.
 4. Open uw hosts-bestand. In de meeste gevallen staat dit bestand op de volgende plek: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
 5. Druk op de Windows-toets, typ 'cmd' en druk vervolgens op Enter.
 6. Typ 'ping strict.bing.com' om een IP-adres weer te geven. Het IP-adres heeft ongeveer de volgende vorm: 204.79.197.220
 7. Maak een invoer aan het eind van het hosts-bestand met de volgende opmaak: 204.79.197.220 www.bing.com
 8. Sla het bestand op. Windows zal nu strict.bing.com gebruiken op deze computer om streng gefilterde zoekresultaten op basis van Veilig Zoeken weer te geven.

Als Windows op een andere locatie is geïnstalleerd op uw computer, kunt u het hosts-bestand opzoeken door het volgende te typen in de opdrachtprompt: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

Notitie

In het hosts-bestand moet u het IP-adres van strict.bing.com gebruiken in plaats van een CNAME. Als u een CNAME gebruikt, zorgt het hosts-bestand niet voor een omleiding naar het IP-adres van strict.bing.com.

Sommige functies die hier worden beschreven, zijn mogelijk niet beschikbaar in uw land of regio.

Verwante onderwerpen

Meld een probleem
Meer informatie over Veilig Zoeken (Engels)

See more videos...