Bescherm uzelf tegen malware en phishing

Waarom we u op de hoogte brengen van mogelijk schadelijke of gevaarlijke sites en wat eigenaren van websites hieraan kunnen doen.

Met malware of kwaadaardige software bedoelen we een programma of bestand dat ontworpen is om een systeem specifiek te beschadigen, zoals een virus, worm, of een Trojaans paard. Bing schakelt koppelingen naar mogelijk gevaarlijke sites uit in onze zoekresultaten, en stelt u ervan op de hoogte dat de site mogelijk kwaadaardige software downloadt die schade kan toebrengen aan uw computer.

Phishing (uitgesproken als het Engelse ‘fishing’) is een manier om computergebruikers over te halen persoonlijke of financiële gegevens te verstrekken, via een e-mailbericht, website of telefoongesprek. Oplichting via phishing begint vaak met een e-mailbericht dat eruitziet als een officiële mededeling uit een vertrouwde bron, bijvoorbeeld een bank, een creditcardmaatschappij of een betrouwbare online winkelier. In het e-mailbericht worden ontvangers omgeleid naar een frauduleuze website. Daar worden ze gevraagd om persoonlijke gegevens te verstrekken, bijvoorbeeld een rekeningnummer of wachtwoord. Die gegevens worden vervolgens meestal gebruikt voor identiteitsdiefstal. Meer informatie over Phishing via e-mailberichten, koppelingen of telefoongesprekken herkennen.

Waarom is deze site aangemerkt als schadelijk?

Een site wordt aangemerkt als schadelijk wanneer Bing schadelijke inhoud detecteert op een van de pagina's binnen de site tijdens ons gebruikelijke indexeerproces. Dit omvat onder meer aanvalscode die in staat is om kwaadaardige software naar uw computer te downloaden. Bing raadt aan om deze pagina's te vermijden. Bezoek het Microsoft Beveiligingscentrum voor meer informatie over het vermijden van gevaarlijke downloads.

Waarom alleen een waarschuwingsbericht? Waarom is deze site niet verwijderd uit de index?

De pagina's die zijn aangemerkt als schadelijk, zijn vaak legitieme sites die worden misbruikt door een kwaadwillende derde partij zonder dat de eigenaar van de site hiervan op de hoogte is. Omdat Bing ernaar streeft om zowel relevante als veilige resultaten te leveren, hebben we besloten om de website op te nemen als deel van een relevante set resultaten, maar u ook op de hoogte te stellen met een waarschuwingsbericht.

Voor eigenaren van websites

Als u de eigenaar van een website bent, kunt u meer details vinden over uw site en ons beoordelingsproces in de help- en instructiegidsen van Bing Webmaster.

Sommige functies die hier worden beschreven, zijn mogelijk niet beschikbaar in uw land of regio.

See more videos...