Beskytte deg selv mot skadelig programvare og phishing

Lær hvorfor vi varsler deg om potensielt skadelige eller farlige nettsteder, og hva eiere av nettsteder kan gjøre med dette.

Skadelig programvare er et program eller en fil som er utformet for å skade eller ødelegge et system, for eksempel et virus, en orm eller en trojansk hest. Bing deaktiverer koblinger til potensielt farlige nettsteder i søkeresultatene våre, og varsler deg om at nettstedet kan laste ned skadelig programvare som kan skade datamaskinen din.

Phishing er en måte for å lure datamaskinbrukere til å avsløre personlig eller økonomisk informasjon via en e-postmelding, et nettsted eller en telefonsamtale. Typisk phishing-svindel starter med en e-postmelding som ser ut som en offisiell melding fra en kilde brukeren stoler på, for eksempel en bank, et kredittkortbyrå eller en anerkjent forhandler på nettet. I e-postmeldingen dirigeres mottakerne til et svindelnettsted der de blir bedt om å oppgi personlig informasjon, for eksempel et kontonummer eller et passord. Denne informasjonen brukes deretter vanligvis til identitetstyveri. Les mer om gjenkjenne e-postmeldinger, koblinger eller telefonsamtaler som phishing.

Hvorfor ble området flagget som skadelig?

Et område blir flagget som skadelig når Bing oppdager skadelig innhold på en av sidene innenfor området under vår normale indekseringsprosess. Dette omfatter blant annet angripende kode som er i stand til å laste ned skadelig programvare på maskinen din. Bing anbefaler at du unngår å besøke disse sidene. Vil du vite mer om hvordan du unngår skadelige nedlastinger, kan du gå til Microsoft Sikkerhetssenter.

Hvorfor bare en advarselsmelding? Hvorfor ble ikke området fjernet fra indeksen?

Sidene som er flagget som skadelige, er ofte legitime områder som blir misbrukt av en ondsinnet tredjepart uten at eieren vet om det. Fordi Bing bestreber seg på å gi deg både relevante og sikre resultater, har vi bestemt å inkludere nettsiden som en del av det relevante resultatsettet, men også å varsle deg med an advarselsmelding.

For eiere av nettsteder

Hvis du eier et nettsted, kan du få mer informasjon om nettstedet ditt og kontrollprosessen under Hjelp for Bing Nettredaktør og ved å se de trinnvise veiledningene:

Noen funksjoner som beskrives her, er kanskje ikke tilgjengelige i ditt land eller område.

See more videos...