Blocați conținutul pentru adulți folosind Căutarea sigură

Opțiuni pentru filtrarea textului, imaginilor și materialelor video pentru adulți din rezultatele căutării dvs.

Căutarea sigură elimină conținutul pentru adulți din rezultatele căutărilor dvs. Există modalități diferite de a activa Căutare sigură:

 • Pentru conturile individuale, alegeți opțiunile Căutare sigură de pe pagina Setări.
 • La nivel de rețea, mapați www.bing.com la strict.bing.com.
 • Pentru un PC individual, mapați www.bing.com la strict.bing.com.

Mai jos vă vom oferi mai multe detalii despre cum puteți implementa Căutare sigură utilizând fiecare dintre metodele de mai sus.

Ajustarea filtrelor dvs. Căutare sigurăexpando image
 1. Pe pagina Setări, faceți clic pe unul dintre filtrele Căutării sigure:
  • Strictă filtrează textul, imaginile și videoclipurile pentru adulți din rezultatele căutării dvs.
  • Moderată filtrează imagini și videoclipuri pentru adulți, dar nu și textul din rezultatele căutării. Aceasta este setarea implicită.
  • Dezactivată nu filtrează conținutul pentru adulți.
 2. Faceți clic pe Salvare.
Maparea la nivel de rețeaexpando image

Dacă vreți să garantați rezultate stricte de Căutare sigură pentru toți utilizatorii din rețeaua dvs., transformați www.bing.com în strict.bing.com în routerul dvs. sau pe harta serverului proxy. Strict.bing.com va garanta faptul că rezultate stricte de Căutare sigură sunt returnate pentru toate interogările de pe acest IP, iar comenzile de Căutare sigură sunt dezactivate.

Recomandăm această metodă drept cea mai bună pentru școlile care nu participă la Programul Bing pentru școli, pentru a garanta rezultate stricte ale Căutării sigure. Această metodă poate fi utilizată și de utilizatorii personali sau firmele care doresc să garanteze rezultate stricte ale Căutării sigure.

Pentru a forța Căutarea sigură pentru rețeaua dvs., va trebui să vă actualizați configurația DNS. Setați intrarea DNS pentru www.bing.com să fie un CNAME pentru strict.bing.com. Veți dori să utilizați mai degrabă CNAME decât IP-ul strict.bing.com, deoarece CNAME va continua să funcționeze, chiar dacă IP-ul pentru strict.bing.com se modifică. Efectuând modificarea DNS, rezultatele vor continua să apară utilizatorilor drept rezultate normale de pe www.bing.com, dar sunt garantate rezultate stricte ale Căutării sigure.

Nu recomandăm blocarea IP-ului www.bing.com, deoarece acest lucru ar putea avea impactul advers de blocare a altor domenii Microsoft.

Maparea pentru un PC individualexpando image

Dacă doriți să garantați rezultate stricte ale Căutării sigure pentru un anumit PC, puteți face acest lucru prin maparea www.bing.com în strict.bing.com. De exemplu, dacă sunteți un părinte și doriți să garantați rezultate ale Căutării stricte pentru PC-ul copilului dvs., această metodă este adecvată. Doar utilizatorii care sunt administratori pe PC pot anula această modificare.

Pentru a efectua această modificare:

 1. În Windows, faceți clic pe tasta Windows și tastați „Notepad”.
 2. Faceți clic dreapta pe Notepad și selectați Executați ca administrator.
 3. Faceți clic pe Da când Windows vă întreabă dacă doriți ca acest program să efectueze modificări.
 4. Deschideți fișierul gazdă. În majoritatea instalărilor Windows, acesta se află pe: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
 5. Faceți clic pe tasta Windows, tastați „cmd” și apoi apăsați enter.
 6. Tastați „ping strict.bing.com” și notați IP-ul rezultat. Acesta va fi asemănător cu: 204.79.197.220
 7. Creați o intrare la finalul fișierului gazdă care arată astfel: 204.79.197.220 www.bing.com
 8. Salvați fișierul. Windows va utiliza acum strict.bing.com pentru a garanta rezultatele stricte Căutare sigură pe acest PC.

Dacă Windows este instalat într-o locație diferită pe PC-ul dvs., puteți găsi acest fișier gazdă, tastând următorul lucru la indicatorul de comandă: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

Notă

Fișierul gazdă necesită IP-ul curent pentru strict.bing.com și nu un CNAME. În cazul în care CNAME este utilizat, fișierul gazdă nu va efectua redirecționarea către strict.bing.com IP.

Este posibil ca unele dintre funcționalitățile și caracteristicile descrise aici să nu fie complet disponibile în țara sau regiunea dvs.

Subiecte asociate

Raportarea unei probleme
Aflați mai multe despre Căutarea sigură (Engleză)

See more videos...