Protejați-vă de malware și de înșelătorie

Aflați de ce vă notificăm cu privire la site-urile potențial dăunătoare sau periculoase și ce pot face proprietarii de site-uri web pentru a rezolva această problemă.

Malware este o prescurtare de la malicious software (software rău intenționat), un program sau un fișier proiectat special pentru a deteriora un sistem sau a întrerupe funcționarea acestuia, precum un virus, vierme sau cal troian. Bing dezactivează linkurile către site-uri potențial periculoase în rezultatele de căutare și vă notifică cu privire la faptul că site-ul poate descărca software rău intenționat care vă poate afecta computerul.

Phishing (înșelătorie) (pronunțat în limba engleză fishing (pescuit)) este o modalitate de a păcăli utilizatorii de computere să dezvăluie informații personale sau financiare printr-un mesaj de e-mail, site web sau apel telefonic. Un mesaj de înșelătorie obișnuit începe cu un mesaj e-mail care arată ca o notificare oficială de la o sursă de încredere, precum o bancă, companie de carduri de credit sau comerciant online cu o bună reputație. În mesajul e-mail, destinatarii sunt direcționați către un site web fraudulent unde li se solicită să furnizeze informații personale, precum un număr de cont sau parola. Aceste informații sunt apoi utilizate pentru furtul de identitate. Aflați mai multe despre recunoașterea mesajelor de e-mail, a linkurilor sau a apelurilor telefonice de înșelătorie.

De ce a fost site-ul marcat ca dăunător?

Un site este marcat ca dăunător atunci când Bing detectează conținut dăunător pe una dintre paginile din cadrul site-ului în timpul procesului nostru normal de indexare. Acesta include, dar nu este limitat la cod de atac care este capabil de a descărca software rău intenționat pe computerul dvs. Bing recomandă să evitați vizitarea acestor pagini. Pentru mai multe informații privind evitarea descărcărilor periculoase, vizitați Centrul de siguranță & securitate Microsoft.

De ce doar un mesaj de avertizare? De ce nu a fost eliminat site-ul din index?

Paginile marcate ca dăunătoare sunt adeseori site-uri legitime care sunt abuzate de un terț rău intenționat fără știrea proprietarului site-ului. Deoarece Bing încearcă să vă ofere rezultate sigure și relevante, am decis să includem pagina web ca parte a setului de rezultate relevante, dar și să vă alertăm cu mesajul de avertizare.

Pentru proprietarii de site-uri web

Dacă sunteți proprietarul unui site web, puteți obține mai multe detalii despre site-ul dvs., procesul nostru de revizuire la Webmaster Bing Ajutor și ghiduri demonstrative:

Este posibil ca unele dintre funcționalitățile și caracteristicile descrise aici să nu fie complet disponibile în țara sau regiunea dvs.

See more videos...