Zaščitite se pred zlonamerno programsko opremo in lažnim predstavljanjem

Odkrijte, zakaj vas obveščamo o potencialno škodljivih ali nevarnih straneh in kaj lahko storijo lastniki spletnih mest, če želijo to odpraviti.

Malware je okrajšava za angleški izraz malicious software ali zlonamerna programska oprema. To je lahko program ali datoteka, ki je namenjena posebej za to, da poškoduje ali moti sistem, na primer v obliki virusa, črva ali trojanskega konja. Bing onemogoči povezave do potencialno nevarnih mest v naših rezultatih iskanja in vas obvesti, da lahko z dotičnega spletnega mesta prenesete zlonamerno programsko opremo, ki bi utegnila škodovati vašemu računalniku.

Lažno predstavljanje ali »phishing« je prevara, s katero se prek e-poštnih sporočil, spletnih mest ali telefonskih klicev uporabnike računalnikov prepriča v razkritje osebnih ali finančnih informacij. Pogosto se lažno predstavljanje začne z e-poštnim sporočilom, ki je videti kot uradno obvestilo zaupanja vrednega vira, npr. banke, izdajatelja kreditnih kartic ali uglednega spletnega trgovca. Napotki v sporočilu prejemnika usmerijo na lažno spletno mesto, na katerem naj vnesejo osebne podatke, npr. številko računa ali geslo. Te podatke se nato uporabi za krajo identitete. Več o tem: prepoznavanje e-poštnih sporočil, povezav ali telefonskih klicev z lažnim predstavljanjem.

Zakaj je bilo mesto označeno kot škodljivo?

Mesto je označeno kot škodljivo, ko Bing med običajnim postopkom indeksiranja zazna škodljivo vsebino na eni od strani na spletnem mestu. To vključuje, vendar ni omejeno na, tudi kodo napada, ki lahko prenese škodljivo programsko opremo v vaš računalnik. Bing priporoča, da se obisku takšnih strani izogibate. Če želite izvedeti več o tem, kako se izogniti nevarnim prenosom, obiščite Microsoftovo varnostno središče.

Zakaj samo opozorilo? Zakaj mesto ni bilo odstranjeno iz indeksa?

Strani, ki so označene kot škodljive, so pogosto legitimna mesta, ki jih je tretja oseba zlorabila brez vednosti lastnika spletnega mesta. Ker si Bing prizadeva zagotoviti koristne in varne rezultate, smo se odločili, da je spletna stran vključena kot del niza ustreznega rezultata, ampak vas hkrati tudi opozori s sporočilom.

Za lastnike spletnih mest

Če ste lastnik spletnega mesta, poiščite več informacij o svojem mestu in našem postopku pregleda na strani v priročnikih in pomoči za Bing Webmaster:

Nekatere tukaj opisane funkcije morda niso na voljo v vaši državi ali regiji.

See more videos...