Pošiljanje zahtev, povezanih z zasebnostjo, za blokado rezultatov v EU

optional_search_description

13. maja 2014 je Sodišče Evropske unije (CJEU) razsodilo, da imajo določeni uporabniki pravico zahtevati, da mehanizmi za iskanje odstranijo rezultate poizvedb, ki vključujejo ime osebe, če so neprimerni, nepomembni, zastareli ali odveč. Če ste državljan Evropske unije in želite, da Microsoft blokira rezultate iskanja na portalu Bing, ki se pojavijo pri iskanju po vašem imenu, uporabite to povezavo: obrazec. Za blokade, povezane z družabnimi mediji, glejte dodatne informacije spodaj.

Bing zadevne vsebine ne objavlja in ne upravlja z njo. Če je vsebina blokirana in se ne prikaže med rezultati iskanja na spletnem mestu Bing, vsebina iz spleta ni odstranjena. Če želite vsebino odstraniti iz spleta, priporočamo, da stopite v stik s spletnim skrbnikom strani, ki vsebino objavlja.

Če kot mehanizem za iskanje uporabljate Bing, ne shranjujte rezultatov svojih iskanj, saj bomo morda s seznama odstranili nekatere spletne naslove, ki so trenutno prikazani v vaših rezultatih iskanja, zaradi zahteve posameznika za izbris teh naslovov pri prihodnjih iskanjih. Rezultati iskanja so morda nepopolni zaradi odziva storitve Bing na zahteve posameznikov po izbrisu.

Pri odgovorih na posamezna vprašanja iz obrazca navajajte popolne in relevantne informacije. Te podatke bomo uporabili pri vrednotenju vaše zahteve. Za potrjevanje ali dopolnjevanje podanih informacij lahko uporabimo tudi druge vire informacij, ki niso vključene v obrazec. V postopku pregledovanja informacij, ki ste jih navedli, družba Microsoft zagotavlja zasebnost v skladu z našo izjavo o zasebnosti.

V skladu z razsodbo Sodišča Evropske unije nam bodo podatki, ki jih navedete, pomagali pretehtati med vašo zasebnostjo in javnim interesom v sklopu zaščite svobodnega izražanja in proste razpoložljivosti informacij skladno z evropsko zakonodajo. Zato oddaja zahtevka še ne pomeni, da bo določen rezultat iskanja blokiran. Tesno bomo sodelovali z lokalnimi organi za varstvo podatkov in z drugimi ter tako zagotovili, da je naš pristop k ocenjevanju zahtev za blokiranje rezultatov iskanja skladen s prihodnjimi smernicami v zvezi z upoštevanjem sodbe Sodišča Evropske unije. Če se z našo odločitvijo glede vaše zahteve za blokado določenih rezultatov ne strinjate, se lahko obrnete na lokalni organ za varstvo podatkov.

Ker se je v zvezi z upoštevanjem nedavne sodbe Sodišča Evropske unije pojavilo več vprašanj, se lahko obrazec in s tem povezani postopek spremenita, ko bodo na voljo dodatne smernice. Sčasoma lahko zahtevke znova pregledamo.

Bing je prejel zahteve, da v rezultatih iskanja Bing blokira prikaz uporabniških profilov, slik in povezav URL, povezanih z različnimi stranmi družabnih medijev. Če ste ustvarili in objavili vsebino na straneh družabnih medijev in želite to vsebino blokirati, izbrisati ali odstraniti iz rezultatov iskanja – tako na strani Bing kot tudi na straneh drugih mehanizmov za iskanje – za to uporabite orodja in postopke za brisanje vsebine, ki so na voljo na spletnih mestih teh družabnih medijev. S temi orodji in postopki bo brisanje vsebine družabnih medijev iz rezultatov iskanja kar najbolj učinkovito.

See more videos...