Филтрирање слика по типу лиценце

Користите филтер за лиценце да бисте пронашли слике које могу да се користе у личне или комерцијалне сврхе.

Ако желите да пронађете слике које смеју да се користе, деле или модификују било у личне или комерцијалне сврхе, користите овај филтер за лиценце. Овај филтер је заснован на систему Creative Commons систем за лиценцирање. Изаберите опцију за филтер да бисте видели резултате са сликама које одговарају вашој жељеној намени.

О филтрирању по лиценци

У наставку су наведене опције које можете да користите за филтрирање, као и шта оне значе:

  • Јавно власништво: Аутор слике се одрекао својих ексклузивних права у највећој мери којој то дозвољава закон. Сазнајте више о овоме.
  • Слободно дељење и коришћење: Слике које се појављују под овим филтером можете да делите и користите. Мењање или уређивање можда није дозвољено. Такође можда није дозвољено модификовање, дељење или коришћење у комерцијалне сврхе. Ова опција обично даје највише резултата.
  • Слободно дељење и коришћење у комерцијалне сврхе: Слике које се појављују под овим филтером можете да делите и користите у личне или комерцијалне сврхе. Мењање или уређивање у личне или комерцијалне сврхе можда није дозвољено.
  • Слободно мењање, дељење и коришћење: Слике које се појављују под овим филтером можете да модификујете, делите и користите. Модификовање, дељење и коришћење у комерцијалне сврхе можда није дозвољено.
  • Слободно мењање, дељење и коришћење у комерцијалне сврхе: Слике које се појављују под овим филтером можете да модификујете, делите и користите у личне или комерцијалне сврхе. Ова опција обично даје најмање резултата.

Када пронађете слику

Када пронађете слику коју желите, идите на веб локацију на којој је та слика објављена и утврдите каква лиценца важи за њу. Након тога, посетите локацију идите на веб-локацију Creative Commons и прочитајте и уверите се да разумете лиценцу и њене одредбе, ограничења која важе за њу и захтеве у погледу приписивања одговарајућих заслуга при коришћењу. Када завршите ово истраживање, требало би да знате како и када можете да користите слику.

Напомена

Bing не потврђује, нити изјављује да било која конкретна лиценца важи за неку слику, нити да можете да користите неку слику под неком лиценцом.

Ако имате питања у вези са лиценцама, погледајте Creative Commons најчешћа питања.

Ако међу филтрираним резултатима уочите слику која не одговара изабраној лиценци, при дну странице са резултатима кликните на везу Повратне информације и обавестите нас о томе.

See more videos...