Заштитите се од малвера и phishing превара

Сазнајте зашто вас обавештавамо о потенцијално штетним или опасним локацијама и шта власници веб локација могу да ураде да би то решили.

Малвер означава злонамерни софтвер, програм или датотеку који су осмишљени да би оштетили или пореметили систем, као што су вирус, црв или тројански коњ. Bing онемогућава везе до потенцијално опасних локација у резултатима претраге и обавештава кориснике да локација може да преузме злонамерни софтвер који може оштетити рачунар.

Phishing (изговара се – фишинг) представља начин да се корисници рачунара преваре да открију личне или финансијске податке путем е-поруке, веб локације или телефонским позивом. Уобичајена phishing превара започиње е-поруком која изгледа као званично обавештење поузданог извора, као што је банка, компанија која издаје кредитне картице или реномирани трговац на мрежи. У е-поруци примаоци се упућују на лажне веб локације на којима им се тражи да дају личне информације, као што су број рачуна или лозинка. Ове информације се затим обично користе за крађу идентитета. Сазнајте више о овоме на страници препознавање phishing е-порука, веза или телефонских позива.

Зашто је локација означена као штетна?

Локација се означава као штетна када Bing открије штетан садржај на једној од страница у оквиру те локације приликом стандардног процеса индексирања. То укључује, али није ограничено на код који се користи за напад и који може да преузме злонамерни софтвер на рачунару. Bing препоручује да избегавате посете овим страницама. Више информација о избегавању опасних преузимања потражите на локацији Microsoft центар за & безбедност и сигурност.

Зашто само порука упозорења? Зашто локација није уклоњена из индекса?

Странице које су означене као штетне су често легитимне локације које користи злонамерна трећа страна без знања власника локације. Пошто Bing тежи томе да пружи релевантне и безбедне резултате, одлучили смо да укључимо веб страницу као део релевантног скупа резултата, али и да вас упозоримо поруком.

За власнике веб локација

Ако сте власник веб локације, више детаља о својој локацији и процесу прегледа можете пронаћи на страници Bing за веб мастере помоћ и водичи са упутствима:

Поједине функције и функционалности које су овде описане нису доступне у свим земљама или регионима.

See more videos...