Подношење захтева у вези са приватношћу за блокирање резултата у ЕУ

optional_search_description

Суд правде у Европској унији (CJEU) је 13. маја 2014. донео пресуду да одређени корисници имају права да затраже од претраживача да уклоне резултате за упите који садрже име особе ако су неадекватни, неважни, застарели или сувишни. Ако сте грађанин Европске уније и желите да затражите да Microsoft блокира резултате претраге у претраживачу Bing који се појављују за претраге на основу вашег имена, употребите образац. Додатне информације о захтевима за блокирање садржаја у вези са друштвеним медијима потражите у наставку.

Имајте у виду да Bing не објављује нити контролише дати садржај. Блокирањем садржаја из одређених резултата претраге у претраживачу Bing нећете га уклонити са веба. Ако желите да садржај буде уклоњен са веба, препоручујемо вам да контактирате веб мастера локације на којој је тај садржај објављен.

Ако користите Bing као претраживач, немојте задржавати резултате претраге, јер можемо скинути са листе URL адресе које се тренутно појављују у вашим резултатима претраге као одговор на захтев појединца за брисање у будућности. Резултати претраге могу бити непотпуни због одговора претраживача Bing на захтеве појединаца за брисање.

Саветујемо вам да наведете комплетне и релевантне информације за свако примењиво питање у обрасцу. Ваш захтев ћемо проценити на основу информација које наведете. У сврхе провере или допуне наведених података можда ћемо размотрити и друге изворе информација осим овог обрасца. Током прегледа информација које сте навели, Microsoft је посвећен очувању приватности у складу са нашом изјавом о приватности.

У складу са пресудом суда CJEU, информације које наведете ће нам помоћи да размотримо однос између ваших личних интереса у погледу приватности и јавног интереса за заштиту слободног изражавања и доступности информација, према европском закону. Дакле, подношење захтева не представља гаранцију да ће одређени резултат претраге бити блокиран. Блиско ћемо сарађивати са локалним органима за заштиту података и осталим странама како бисмо се уверили да је наш приступ процени захтева за блокирање резултата претраге у складу са будућим смерницама у вези са применом пресуде CJEU. Ако се не слажете са нашом одлуком у вези са вашим захтевом за блокирање одређених резултата, можете да контактирате локални надлежни орган за заштиту података.

Имајући у виду бројна питања која се тичу начина примене пресуде CJEU, образац и одговарајући процеси могу да се мењају како се буду доносиле додатне смернице. Поднети обрасци ће можда бити поново процењивани.

Bing је примио захтеве за блокирање корисничких профила, фотографија и URL адреса повезаних са различитим локацијама друштвених медија из резултата Bing претраге. Ако сте креирали или објавили садржај на локацијама друштвених медија који желите да блокирате или избришете из резултата претраге, односно умањите и у претраживачу Bing и у другим претраживачима, покушајте да употребите алатке и процесе за уклањање садржаја доступне на тим локацијама друштвених медија. Наведене алатке и процеси можда представљају најефикаснији начин уклањања садржаја друштвених медија из резултата претраге.

See more videos...