Skydda dig mot skadlig kod och nätfiske

Läs om hur vi meddelar dig om potentiellt skadliga eller farliga webbplatser och vad webbplatsägarna kan göra för att åtgärda det.

Skadlig kod är en förkortning av skadlig programvara, alltså ett program eller en fil som har utformats specifikt för att skada eller störa ett system, till exempel ett virus, en mask eller en trojansk häst. Bing inaktiverar länkar till potentiellt farliga webbplatser i sökresultaten, och du får ett meddelande om att webbplatsen kanske hämtar skadlig programvara som kan skada din dator.

Nätfiske är ett sätt att lura datoranvändare att avslöja personlig eller ekonomisk information via ett mejl, en webbplats eller ett telefonsamtal. Ett vanligt exempel på nätfiske börjar med ett mejl som ser ut som ett officiellt meddelande från en betrodd källa, t.ex. en bank, ett kreditkortsföretag eller en välkänd onlinebutik. Mejlet hänvisar till en bluffwebbplats, där mottagaren blir ombedd att ange personlig information som kontonummer eller lösenord. Denna information används sedan vanligen vid identitetsstöld. Läs mer om känna igen nätfiske i e-postmeddelanden, länkar och telefonsamtal.

Varför flaggades webbplatsen som skadlig?

En webbplats flaggas som skadlig när Bing identifierar skadligt innehåll på någon av sidorna på webbplatsen under den normala indexeringsprocessen. Detta omfattar, men begränsas inte till, attackkod som kan ladda ned skadlig programvara till din dator. Bing rekommenderar att du undviker att besöka dessa sidor. För mer information om hur du undviker farliga hämtningar, besök sidan Microsofts säkerhetscenter.

Varför bara ett varningsmeddelande? Varför har inte webbplatsen tagits bort från index?

Sidorna som flaggas som skadliga är ofta legitima webbplatser som utnyttjas av en illvillig tredje part utan webbplatsägarens kännedom. Eftersom Bing strävar efter att ge dig både relevanta och säkra resultat har vi beslutat att ta med webbsidorna som relevanta sökresultat, men med ett varningsmeddelande.

För webbplatsägare

Om du är ägare till en webbplats, kan du få mer information om din webbplats, och om granskningsprocessen, i Hjälp och instruktioner för Bing Webbadministratör:

Vissa funktioner som beskrivs här kanske inte är tillgängliga i ditt land eller din region.

See more videos...