Medicinsk information på Bing

Läs om hur Bing samarbetar med medicinska experter som granskar vårt medicinska innehåll.

Medicinsk information på Bing kommer från betrodda partner för medicinskt innehåll och Bing knowledge graph. Information om många sjukdomstillstånd granskas av en panel med medicinska experter.

Vilken sorts medicinsk information är tillgänglig på Bing?

  • Sjukdomstillstånd: Läs om orsaker, symtom, förebyggande åtgärder, komplikationer, diagnoser, behandlingar och specialister du kan konsultera.
  • Diagnostiska test: Hur du förbereder dig, vad du ska förvänta dig, risker och komplikationer, samt hur du tolkar testresultat.
  • Behandlingar: Läs om vad du kan förvänta dig före, under och efter procedurer, samt risker och komplikationer.
  • Symtom: Vanliga orsaker, när du ska kontakta läkare och alternativ för egenvård.
  • Läkemedel: Sidoeffekter, interaktioner och varningar.

Vilka källor använder Bing för medicinsk information?

Information om medicinering på Bing kommer från First Databank och andra medicinska webbplatser. Focus Medica tillhandahåller information om sjukdomstillstånd, symtom, test och procedurer. Den här informationen granskas av en panel med medicinska experter. Panelen granskar inte specifika Bing-söktermer, eller resultat som visas för dessa termer. Följande personer ingår i panelen för närvarande:

  • Dr. Bo Burns, DO, FACEP, The George Kaiser Family Foundation, professor i akutsjukvård (University of Oklahoma)
  • Dr. Ilya Aleksandrovskiy, MD (University at Buffalo)
  • Dr. Patrick Kearns, MPH (Harvard Medical School), PGCert Med Ed (University of Glasgow), MRCP UK
  • Dr. Rahul S. Gandhi, MPH (Harvard Medical School), MBChB (University of Auckland)

När du söker efter medicinsk information kan du se ett avsnitt som heter ”Andra söker även efter”. Denna information kommer från sökbeteendet och vår kunskapsgraf.

Om du söker efter ett symtom kan du se ett avsnitt som heter ”Relaterade sjukdomstillstånd”. Detta avsnitt kommer från sökresultat och vår kunskapsgraf. Vi kontrollerar att dessa resultat är relevanta.

Hur tillhandahåller Bing medicinsk information på olika språk?

Bing hämtar information på engelska från tredje part och översätter den. Vi använder även information från marknadsspecifika webbplatser för att lägga till information när detta är lämpligt. Översättningar av medicinsk information är avsedda att användas som referensinformation, inte som medicinska råd. Microsoft har inte granskat underliggande data och vi kan inte garantera att allt är helt korrekt.

När ska jag kontakta en läkare?

Medicinsk information på Bing är inte avsedd att användas som medicinska råd och gäller inte alla. Kontakta en läkare om du tror att du är sjuk. Om ett medicinskt akutläge föreligger ska du genast ringa en läkare eller det lokala nödnumret.

Rapportera felaktig information

Om du har feedback om medicinsk information på Bing använder du feedbacklänken längst ned på valfri sida.

Kommentar

Medicinsk information tillhandahålls bara för de ämnen som har flest sökningar och är inte avsedd att vara en fullständig lista över tillstånd eller behandlingar.

See more videos...